REKLAMI GEÇ

Bizimle uyumlu çalışın

Bizimle uyumlu çalışın

Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Mehmet Hayıt, Denizli’deki bazı ilköğretim okullarında, hafta sonunda paralı kursların açıldığını belirterek, “İlköğretim okullarımız da liselerimiz gibi dershanelerle uyum içinde çalışırsa, Denizli SBS’de de hak ettiği yeri alacaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2008 Çarşamba, 00:00

Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Mehmet Hayıt, derneğin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaptı. Hayıt, toplantıda ilköğretim okullarına, dershanelerle uyum içinde çalışma çağrısında bulundu.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Hayıt, Denizli’nin ÖSS’de yakaladığı başarı grafiğini, SBS’de de yakalaması için liselerin yaptığı gibi ilköğretim okullarının da dershanelerle uyum içinde çalışması gerektiğini söyledi. Sınavlara hazırlanırken genellikle tercih edilen yolun dershanelere devam etmek olduğunu belirten Hayıt, “Özel dershaneler; kurumsal yapıları, sınav birikimleri, fiziki ve teknik alt yapıları ile bu ihtiyacı karşılamaktadır. Okullar, dershanelerin test tekniği, yönetişim becerisi ve sınav sistematiği gibi eğitim ve olanakları göz önünde bulundurmalıdırlar. Sınavlara hazırlıkta dershanelerin yerini alamayacaklarını bilmelidirler” dedi.

Hayıt, bazı ilköğretim okullarında, öğretmenlere destek olmak amacıyla, hafta sonunda ücretli kursların açıldığını ve bu kurslara öğrenci çekmek için de ders notunun baskı aracı olarak kullanıldığı duyumlarını aldıklarını söyledi. Bazı ilköğretim okullarında, SBS’nin yeni uygulanmasından dolayı sınava hazırlanma bilincinin yeterli seviyede olmadığını ifade eden Hayıt, “Liselerimizde ÖSS’nin uzun yıllardır uygulanmasından dolayı sınav bilinci oluşmuştur. Bu bilinçle, dershanelerle uyum içinde çalışma yapılmaktadır. Bunun sonucu olarak liselerimiz Türkiye birinciliği gibi haklı bir başarının gururunu yaşamaktadır. İlköğretim okullarımız da liselerimiz gibi dershanelerle uyum içinde çalıştıkları takdirde, Denizli, SBS’de de hak ettiği yerde olacaktır” diye konuştu.

Hayıt, özellikle 6. sınıf öğrencilerinin velilerinin dikkatli olması gerektiğini belirterek, “6. sınıf öğrencilerinin bu yıl gireceği SBS çok önemlidir. Bu sınavda istenen başarı sağlanmadığından  7. ve 8. sınıfta ne kadar başarılı olursa olsun öğrencinin hedefinden uzaklaşacağı bilinmelidir. Bu konuda velilerimiz dershanelerimizden sistem hakkında mutlaka bilgi alsınlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı