REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri Body Worlds sergisinde

PEV öğrencileri Body Worlds sergisinde

Denizli Özel PEV Okulları öğrencileri ve öğretmenleri, Dünyaca ünlü Body Worlds’ü (Orijinal Vücut Dünyası – Yaşam Döngüsü’ sergisini gezmek için İzmir’e gitti.

/ DENİZLİHABER / 7 Aralık 2013 Cumartesi, 13:25

Dünyanın en çok konuşulan ve birçok farklı ülkede sergilenmiş Body Worlds sergisi, insan vücudunun karmaşık ama muhteşem olan tasarımını, eğitici olduğu kadar unutulmaz bir şekilde sergiliyor. Sağlıklı ve hastalıklı iç organlarında yer aldığı Sergiyi, Özel PEV Okulları öğrencileri ziyaret etti.

İnsan vücudunun zarif formunu keşfedip stres altında ve hastalık zamanında nasıl kırılgan olduğunu ve sağlıklıyken de nasıl müthiş bir güce ulaştığını gösteren Body Worlds sergisi, öğrencilerin, insan bedeninin iç alanlarını ve dış oluşumunu keşfetmesini sağladı.

Alman Anatomist Dr. Gunther Von Hagens tarafından keşfedilen ve “plastinasyon” adıyla bilinen bir yöntem ile bozulmadan saklanabilen 200’den fazla insan bedeni ve parçasının sergilendiği Body Worlds’ta kaslar, damarlar ve organlar, yaşayan vücudun içinde olduğu gibi bozulmamış haliyle sunuluyor.

Body Worlds, bedenin ıstırap, hastalık ve sağlık hallerindeki anatomik çalışmaları yoluyla insan bedeninin karmaşıklığını, direncini ve savunmasızlığını gösteriyor. Temel amacı sağlık eğitimi olan, insanın kendiyle karşı karşıya kalmasını sağlayan Body Worlds sergisi, vücutlarını bağışlayan kişilerin bedenlerinin ve iç organlarının halka sunulduğu tek insan anatomisi sergisi niteliğini taşıyor.

Özel PEV Okulları öğrencileri ve öğretmenleri,Body Worlds sergisini gezdi. Öğrenciler için sağlıklı yaşamanın önemini anlatan başarılı ve eğitici bir sergi oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı