REKLAMI GEÇ

PEV’den öğrenci velilerine seminer

PEV’den öğrenci velilerine seminer

Denizli Özel PEV Okulları Veli Seminerleri Dizisi Psikolojik Danışman Hüseyin Öztürk ile devam etti. Öztürk, Özel PEV Okulları 8. Sınıf velilerine yönelik verdiği seminerde “Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma ve Okul Başarısını Artırmada Ailelerin Rolü”nü anlattı.

/ DENİZLİHABER / 11 Aralık 2013 Çarşamba, 11:39

Özel PEV Okulları öğrenci velilerine yönelik eğitim semineri düzenledi. Psikolojik Danışman Hüseyin Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı seminerde, ‘Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma ve Okul Başarısını Artırmada Ailelerin Rolü’nü anlattı.

Konuşmasında kaygının nedenleri ve sonuçlarına dikkat çeken Öztürk, yaşanmış örneklerden yola çıkarak velilere sınava hazırlanan öğrencilere nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili önemli tüyolar verdi. Velilere çocuklarının karşısında değil, onların yanında olmalarının çocuklar için ne denli önemli olduğunu söyleyen Öztürk, öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun yüksek sınav kaygısı yaşadığını belirtti.

Sınav kaygısının, öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve beceriyi ortaya koymasını engellediğini belirten Öztürk, öğrencinin öncelikle kendine güveninin, kendisiyle barışık olmasının başarıda önemli bir faktör olduğunu belirtti. Ayrıca velilerin çocuklarını arkadaşlarıyla değil kendi içlerinde değerlendirmelerinin daha doğru bir yol olacağını sözlerine ekledi.
denizli-pev-okullari-seminer-ic

Öğrencilere sınavdan önce stres ve kaygıyı azaltmak için doğru nefes alma tekniklerinin, gevşeme yöntemlerinin öğretilmesin gerekliliğine değinen Öztürk, Özel PEV Okullarının TEOG sınavı öncesi 8.sınıf öğrencileri ile gerçekleştirdikleri Yoga seansını çok başarılı bulduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı