REKLAMI GEÇ

2 yıl sustular şimdi muhalefet ediyorlar

2 yıl sustular şimdi muhalefet ediyorlar

Uğur Dershaneleri Kurucu Temsilcisi Mustafa Kemal Arslan, dershanelerin kapatılmasının iki yıldır gündemde olduğunu anımsatarak, “Bu konuda ciddi çalışma yapmayan insanlar bir anda harekete geçti. Acaba başka şeyler oluyor da biz mi bilmiyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2013 Salı, 10:26

BÜŞRA KURU
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dershanelerle ilgili düzenlemeyi içeren yasa tasarısının ocak ayında Meclis’in gündemine geleceğini, dershanelere okula dönüşmeleri için 2015’in Eylül ayına kadar süre tanınacağını açıkladı.

Bu açıklama dershane sahiplerini memnun etmekten uzak kalırken, Uğur Dershaneleri Kurucu Temsilcisi Mustafa Kemal Arslan, dershanelerin kapatılmasının geniş kitleleri mağdur edeceğini söyledi. Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu…

DERSHANE ÖĞRETMENLERİNİN MAĞDURİYETİ

Büşra Kuru: Dershaneler kapanması nelere neden olur?

Mustafa Kemal Arslan: Bir kere dershanelerde çalışan öğretmenler, büyük umutlarla, ailelerinin boğazlarından artırarak yolladığı paralarla ve yıllarca emek vererek üniversitelerde okudular. Devlet okullarına atanamayanlar ya da devlet okullarında çalışmak istemeyen öğretmen arkadaşlar, kendilerinin, ailelerinin geleceklerini kurmak için dershanelerde öğretmen oldular. Yıllarını bu kurumlara veren bu öğretmenlerin yaşayacağı mağduriyeti düşünemiyorum.
Yine sevgili öğrencilerimiz ve aileleri şimdiden büyük kaygı yaşamaya başladı. ”Hocam, babam beni özel okula gönderemezse ben sınavlara nasıl hazırlanacağım?” diyor.
Dershanelerin civarındaki esnaf, dershanelerin çoğunun kiracısı olduğu bina sahipleri, yolcu taşıyan dolmuşçular, kırtasiye ve kitapçılar kanımca ciddi tedirginlik yaşıyor.

NEDEN ŞİMDİ KAPATILIYOR?

Büşra Kuru: Peki yıllarca bu hükümet dershanelerin sayısının artmasına ve burada istihdamın artmasına ses çıkarmadı. Şimdi ne oldu ki iş bir anda kapatmaya vardı?

Mustafa Kemal Arslan: Aslında bu soruyu şöyle ayrıntılı olarak düşündüğümde çok ama çok ironik şeyler yaşandığını anımsıyorum. Bir kere dershanelerin kapanması en az iki yıldır gündemde. Ancak bu konuda ciddi bir çalışma ve muhalefet yapmayan insanlar bir anda harekete geçtiler, bu beni oldukça fazla şaşırttı. “Acaba başka şeyler oluyor da biz mi bilmiyoruz” diye düşünüyorum. Hatta 2 yıldır dershanelerin kapatılamayacağını bunun büyük bir yanlış ve haksızlık olacağını konuyla ilgili bulunduğu her ortamda dile getiren Bahçeşehir – Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Sayın Enver Yücel için bile bu ilginç insanlar, “Enver Bey’in sesi çıkmıyor kapatma konusunda” gibi komik söylemlerde bulunuyor. Oysa Enver Yücel Bey, daha geçen hafta İTO’daki (İstanbul Ticaret Odası) toplantıda “dershanelerin kapatılamayacağını, çünkü gerek öğrencilerin gerek velilerin dershanelere gönüllü olarak ve çok da beğenerek geldiğini, üstelik para ödeyerek geldiğini, bu veli ve öğrencilere soruldu mu ki dershaneler kapatılmak isteniyor?” İçerikli gayet açık ve net bir konuşma yapmıştır. Uğur’un bu ciddi gücü ve beğenilmesi birilerini rahatsız ediyor da ortalık böyle karışıkken vur sağa sola anlayışı mı sergileniyor soruları geliyor insanın aklına.

Uğur Dershaneleri, Türkiye’de 45 yıldır, Denizli’de12 yıldır halkımıza hakkıyla hizmet vererek oldukça iyi bir noktaya gelmişken sizce bir kurum yok edilmeyi kabullenebilir mi? Buna evet diyen varsa orada ya başka hesaplar vardır ya da birileri aklını peynir ekmekle yemiştir. Ama daha da önemlisi, aynı yollarda birlikte yürüyen insanlara:” Ne oldu da bugün yollar ayrıldı” diye sormak gerekmez mi? Oysa biz dün nerede duruyorsak, bugün de aynı noktada duruyoruz ve yarın da bu noktada duracağız.
Ancak ülkemizin, Türkiye’mizin geleceği ve yarınları için bize de bir sorumluluk düşerse hiçbir çıkar ve kaygı duymadan bunu yapmaya da hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

DERSHANELER GEREKLİ Mİ?

Büşra Kuru: Son olarak şunu sormak isterim: Sizce dershaneler gerçekten de gerekli mi?

Mustafa Kemal Arslan: Sevgili Büşra Hanım. Daha önce de belirtmiştim, üniversite giriş sınavları uygulanmaya başladığında bir yarış başlamış ve öğrenciler en iyi bölümlere girmek için her türlü olanağı değerlendirmek istemiş ve dershaneler tam da bu noktada bir talebe karşılık vermek için ortaya çıkmış, on yıllardır da hizmet vermiştir. Bugün öğrenciler hem de çok ciddiye alarak dershanelere geliyorsa, dershaneler halen ve cidden çok ama çok gereklidir. Eğer devletimiz üniversite giriş sınavlarını kaldırabilir, insanlarımız diledikleri bölümlerde dileğince okuyabilirse, meslek liseleri gerçekten de doğru, iyi ara eleman yetiştirir; bu ara elemanlar da rahatça ve iyi koşullarda iş bulursa dershaneleri kapatmanıza da gerek kalmadan kendiliklerinden sistemden çıkar. Eğer ülkemiz bu güzel ortamı sağlar, bu yönde aydınlık bir gelecek kurarsa ben kişisel olarak dershanemi seve seve kapatır ve bu güzel ülke adına da çok mutlu olurum. Ama bu olmadan bir takım farklı düşüncelerle dershanemi kapatmaya kalkarlarsa elimden gelen mücadeleyi de veririm.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı