REKLAMI GEÇ

Dershaneciler Denizli Horozu’na dert yandılar

Dershaneciler Denizli Horozu’na dert yandılar

Denizli Dershaneciler Platformu, ilginç bir eyleme imza attı. Bugüne kadar taleplerine hükümetin kayıtsız kaldığını dile getiren dershaneciler, bu kez Delikliçınar Meydanı’ndaki Denizli Horozu’na dert yandılar. Dershaneciler, “Bari bizi sen anla” diyerek, horoz heykelinin önünde taleplerini dile getirdiler.

/ DENİZLİHABER / 29 Kasım 2013 Cuma, 15:19

Dershanelerin kapatılacka olmasına tepkiler devam ediyor. Denizli Dershaneciler Platformu, hükümetin kararını protesto etmek için Delikliçınar Meydanı’nda gösteri düzenledi. Eyleme dershanelerdeki öğretmenler, öğrenciler ve çalışanlar da katıldı. Yaklaşık 250 kişilik grup, yanlarında getirdikleri zilleri çalarak, hükümete seslerini duyurmaya çalıştı.

Denizli Horozu’na şikayet
Dershaneciler, tepkilerini ilginç bir yöntemle dile getirdi. Bugüne kadar dershanelerin kapatılmaması gerektiğine ilişkin ortaya koydukları gerçeklere, hükümetin kayıtsız kaldığıın ifade eden dershaneciler, meydandaki Denizli Horozu heykeline dert yandılar.

ic

Denizli Dershaneciler Platformu Başkanı Sabri Yıldız, “Bizi dinleyen kimse yok Denizli’mizin Horozu dinler” diyerek açıklama yaptı. Yıldız, “İngilizce, Kürtçe, müzik kursları serbestken Türkçe, Matematik, Fizik kursu nasıl yasak olur? Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı değildir midir? Dershaneler rant kapısı olarak görüldüğü için kapatılmak isteniyorsa özel okullar farklı bir rant kapısı olmayacak mı?” dedi.

Taraflara sorulmadan, görüş alınmadan”eğitime yeni alternatif” diye sunulan bir dayatma ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Yıldız, “Biz hakkımızı her şekilde arıyacağız. Burada da fazla zaman harcamadan öğrencilerimizle derslerimizin başına gideceğiz. İyi dersler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı