REKLAMI GEÇ

DENİB İran heyetini ağırladı

DENİB İran heyetini ağırladı

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) projesi kapsamında “İran Alım Heyeti”ni ağırladı. 3 gün süren organizasyonda Denizlili ve İranlı işadamları bir araya geldi, ikili ilişkiler kuruldu. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, projenin bir başlangıç olmasını temenni etti, iki ülkenin önemli bir partner olabileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2016 Perşembe, 16:09

Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında İran’ın Tahran, Tebriz ve Meşhed şehirlerinde ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren 20 İran firmasının temsilcileri Denizli’ye geldi. Proje kapsamındaki İran heyeti ile 16 Denizli firmasının temsilcileri bir araya getirildi, ikili ticari görüşmeler gerçekleştirildi.

denizli-denib-iran-heyeti-ic

SON GÜN DENİB ZİYARETİ
İran heyeti programın son gününde Denizli İhracatçılar Birliği’ni ziyaret etti. TİM Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Zora’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Türkiye ve İran arasındaki ticari ilişkiler ve potansiyeller hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İranlı iş adamları, ülkelerindeki pazarla ilgili önemli bilgiler verdi, önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki ticaret imkanlarının ve işbirliği fırsatlarının hızlı bir şekilde artmasına imkan verecek çalışmalar üzerinde duruldu.

İran heyeti adına söz alan işadamı Alireza Rajı, Denizli’de ağırlanmaktan ve kusursuz ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, mümkün olan en kısa sürede Denizli’den bir heyeti ülkelerinde misafir etmek istediklerini belirtti.

İKİ ÜLKE PARTNER OLABİLİR
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise, özellikle ambargonun kalkması süreci ile birlikte komşu İran’ın önemli bir ticari partner olabileceğini söyledi.

Kocasert, “Unutmayalım ki tarihi ve kültürel anlamda birbirine oldukça yakın olan iki ülkeyiz ve asırlara dayanan köklü ilişkilerimiz var. İran’dan gelen alım heyeti ile Denizli’de çok önemli ve verimli görüşmeler gerçekleştirildi. DENİB olarak İran’a yönelik bu programımızı bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Öngörülerimiz, İran ile olan ticaret hacmimizin hem ülkemiz hem de ilimiz açısından artış trendi sergileyeceği yönünde” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı