REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Kasapoğlu, Denizli sanayisini zorlayan etkenleri anlattı

DSO Başkanı Kasapoğlu, Denizli sanayisini zorlayan etkenleri anlattı

Bu yılın ilk çeyreğinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, ihracattaki azalmaya ve yüksek enflasyona dikkat çekti. Denizlili sanayicinin zorlandığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2023 Perşembe, 12:43

Denizli Sanayi Odası ve Oyak Yatırım iş birliğinde “2023 İkinci Çeyrek Ekonomik Veriler ve Beklentiler Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

Feridun Alpat Salonu’ndaki toplantıya konuşmacı olarak; Ekonomist Özlem Derici, Oyak Portföy Genel Müdürü Yiğit Gözübüyük, Oyak Yatırım Hazine Grup Müdürü Deniz Kumcuoğlu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, ekonomik verileri değerlendirdi, “Pandemiden sonra dünya ekonomisi farklı dinamiklere evrilerek, yeni normaller bulmaya çalışıyor. İhracatımız sizlerin de bildiği üzere, son dönemde hızlı bir şekilde gerilemeye başladı.

Avrupa en büyük pazarımız olduğu için oradaki durgunluk en büyük sıkıntımız. Bunun dışında kurun baskılanması konusu hep gündemimizde. Ekonomi politikalarının oluşması ile birlikte bu baskının bir nebze olsun azaldığını gözlemliyoruz.

Ama ülkenin içinde bulunduğu enflasyonist pozisyon, ihracatçının hedefini her ay revize etmesi gerektiği ihtiyacını oluşturuyor. Önümüzdeki süreçte uygulanacak para ve maliye politikaları ile sanayicin ve ihracatçının durumu da daha netlik kazanacaktır.

Ancak bugün uygulanan politikalarla  Türk ekonomisinin rekabet etmesi çok zor görünüyor” dedi.

Toplantı konuşmacıların, yatırım önerileri, Türkiye ve dünya ekonomisinin yönü, ekonomideki dalgalanmalar ve Oyak Yatırım fırsatları hakkında bilgilendirme de bulunması ve soru cevap bölümü ile son buldu.

Toplantının ardından, DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, konuşmacılara aydınlatıcı ve interaktif sunumları için teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı