REKLAMI GEÇ

Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu yeni kabineyi değerlendirdi

Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu yeni kabineyi değerlendirdi

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, seçimden sonra en çok merak konusu olan yeni kabineyi değerlendirdi. Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devir teslim töreninde ifade ettiği rasyonelliğe dönüş söylemini önemsediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2023 Pazartesi, 12:26

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, yazılı bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineyi değerlendirdi.

Kasapoğlu açıklamasında, “Öncelikle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere yeni kurulan kabinede görev alan ve Sanayi Bakanı olarak görevlendirilen Sn. Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı olarak görevlendirilen Ömer Bolat ve diğer tüm Bakanlarımıza yeni dönemde başarılar diliyoruz. Sanayicinin şu anda dikkat ve ilgisi, şüphesiz ki Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in yeni dönemde oluşturacağı politikalara kilitlendi” dedi.

Bakan Şimşek’in devir teslim töreninde yaptığı ilk açıklamalardaki rasyonelliğe dönüş söylemini önemsediklerini dile getiren Kasapoğlu, “Sürdürülebilirliğin, öngörülebilirliğin, şeffaflığın vurgulandığı açıklama iş dünyası adına bizlere umut vermektedir. Yeni dönemde uygulanacak politikaların üretimin ve sanayinin sorunlarını çözeceğinin sinyallerini vermektedir. Yönetilebilir, piyasayla uyumlu ve rasyonel para politikalarının uygulanacağının göstermektedir. Son dönemde uygulanan faiz ve kur politikalarının yatırımcıyı, sanayiciyi ve ihracatçıyı fazlasıyla sıkıntıya soktuğunu defalarca dile getirmiştik. Gerçekçi, sürdürülebilir ve piyasa dinamiklerine uygun politikalara dönülmesi anlamında talepleri dile getiriyorduk. Önümüzdeki günlerde bu taleplerin karşılanmaya başlanacağını görüyoruz. Sanayici bu toplumun üreten, değer yaratan en önemli kesimlerinden birini temsil ediyor. Her zaman olduğu gibi öngörülebilir bir ekonomide yatırım ve üretimi artırmak, ülkemize değer katmak hevesindeyiz. Önümüzdeki dönemle ilgili olumluyuz. Çarpıklıkların ve dengesizliklerin düzeltileceği, ihracatı ve üretimi artırmaya yönelik adımların atılacağı yeni bir dönemin başladığını düşünüyoruz. Bu yeni ekonomik iklimde bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı