REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci, Denizli iş dünyasıyla buluştu

Bakan Zeybekci, Denizli iş dünyasıyla buluştu

Binali Yıldırım Başbakanlığında kurulan 65. Hükümet’te Ekonomi Bakanı olarak görev alan Nihat Zeybekci, Denizli iş dünyasının önemli isimlerini ağırladı. DTO ve DSO başkan ve üyeleriyle buluşan Zeybekci, ihracat, yatırım, kalkınma seferberliği başlatılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2016 Cuma, 10:13

65. Hükümet’te Ekonomi Bakanlığı görevi alan ve yeniden kabineye giren Nihat Zeybekci, Denizli Ticaret Odası Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

denizli-nihat-zeybekci-denizli-is-dunyasi-ile-bulustu-2

ÖZER TEŞVİKLERE DİKKAT ÇEKTİ
Bakanlıkta gerçekleşen ziyarette konuşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Zeybekci’nin göreve gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Denizli’nin ilkleri başaran, dünyayla entegre bir il olduğunu, dolayısıyla çalışan bir şehirde sorunların ve eksiklerin de olacağını belirten Başkan Özer, “Özellikle, geçmişte yanlış teşvik uygulamaları nedeniyle ilimiz zarar gördü. Ancak, sahip olduğu kaynakları zamanında ve yerinde değerlendirmesini bilen Denizli, bu farkı kapatacak bir yapıya sahiptir. Hükümetimizin teşvik alanında yeniden başlatmayı planladığı çalışmaları da zamanında yapılan başarılı bir girişim olarak görüyoruz. Bunun girişimcilerimiz ve sektörlerimize fayda getireceğine olan inancımız tamdır” dedi.

Bakan Zeybekci’ye yürüteceği tüm çalışmalarda sivil toplum kuruluşları olarak her türlü katkı ve desteği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Özer, “İş dünyası olarak, insan kaybı ve ekonomik kayıplara yol açan milletimizin huzurunu bozucu terör belasından kurtulma yolunda yürütülen çalışmaları destekliyoruz. Bir kez daha üstlenmiş olduğunuz Ekonomi Bakanlığı göreviniz, ilimiz, bölgemiz ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

“SORUNLARI ANLATABİLMENİN RAHATLIĞINI YAŞIYORUZ”
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci de, Zeybekci’ye hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “Bizler sorunlarımızı size dün olduğu gibi bugün de rahat bir şekilde anlatmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Sizler sorunlarımızı yakından biliyorsunuz, bugün bunları Denizli heyeti olarak size tekrar sunacağız. Tekrar Ekonomi Bakanlığı’na getirilmenizden büyük onur duyduk. Denizlili ve iş dünyası içinden gelen bir kişinin, ekonominin başına getirilmesi dolayısıyla mutluyuz” diye konuştu.

denizli-nihat-zeybekci-denizli-is-dunyasi-ile-bulustu-1

İHRACAT, YATIRIM VE KALKINMA SEFERBERLİĞİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Denizli’den gelen heyete teşekkür ederek, “Denizli’den gelenleri gördüğümüz zaman memleketimizi görmüş gibi oluyoruz. İnşallah tüm Türkiye’miz, tüm çarklarımız, tüm üretim tesislerimiz her şeyi ile çalışacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere bütün aktörlerle bir ara gelerek ihracat, kalkınma ve yatırım seferberliği başlatacaklarını söyleyen Bakan Zeybekci, “Yatırımcımızın yatırım yapması için gereken ne varsa yapılacak ve bazı stratejik alanlarımızda eksiklikler giderilecek. Türkiye’nin stratejik alanlarda gerek enerji gerek ham madde gerek ara malı ve gerekse o sektörde yeniden doğması için gerekli olan ne varsa bunu hükümet olarak mutlaka ve mutlaka yapacağız. İhracat seferberliğini Türkiye yeniden başlatmalıdır” diye konuştu.

TERÖRE KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK
Terör olaylarına da tepki gösteren Zeybekci, “Eli kanlı hainler, yüzde 100 birilerinin maşası. Bunların Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nin kalkınmasının veya diğer bölgelerden aşağıda olması gibi bir kaygıları olmadı. Bunlara karşı en büyük ilacımız birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Birlik, beraberlik, kardeşlik ilacıyla bunların kökünü kazıyacağız. Bu musibetten böyle kurtulacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90