REKLAMI GEÇ

Denizli için ortak hayal ve hedefler

Denizli için ortak hayal ve hedefler

TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen, genç girişimcileri Denizli için ortak bir hayal ve hedefte buluşturacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2015 Pazartesi, 11:42

TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığına seçilen Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen’le Denizli’de neler yapacaklarını konuştuk.

DENİZLİHABER: Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

CİVAN SÖZKESEN: 1988 yılında Denizli’de doğdum. İlk ve orta öğrenimimin bir kısmını Denizli’de bir kısmını İzmir Amerikan Koleji’nde tamamladım. Sonrasında Sabancı Üniversitesi’nde Üretim Sistemleri/Endüstri Mühendisliği okudum. Burada bir dönem Ekonomi İşletme Kulübü Başkanlığı yaptım. Teknoloji ve yenilikçiliğe olan merakımdan dolayı 2008 yılında Amerika’da Harvard Üniversitesi’nde inovasyon dersleri aldım. Erken yaşta önemli tecrübeler edinme fırsatım oldu. Bu avantajım bugün Funika Holding içindeki kararlarımıza da olumlu bir şekilde yansıyor.

DENİZLİHABER: Funika Holding yurt içi ve yurt dışında girişimci projeleri ile ön plana çıkıyor. Funika’nın bu başarısının temelinde ne yatıyor?

CİVAN SÖZKESEN: Funika girişimci bir aile şirketi. Küçük yaştan bu yana ağabeyim de, kız kardeşim de ben de icatların olduğu bir ortamda yetiştik. Babam evde olduğu zamanlarda aklındaki farklı projelerden bahsederdi bize. Kendisi projeler üreten ve bunları hayata geçiren biriydi. Funika’daki çalışanlarımız da hep özel oldu. Şu ana kadar endüstriyel tasarım dahil patentli 559 adet icadımız var.

DENİZLİHABER: Sizi girişimci olmaya yönelten dış etkenler nelerdir?

CİVAN SÖZKESEN: Her zaman üretimin içinde aktif bir hayatım oldu. Fakat bunun yanında; yıllarca Türkiye’nin en iyi üniversite aktivisti seçilen liderlerle çay saatleri etkinliklerimiz oldu. Bu kapsamda 11 farklı ülkede 300’den fazla kişiyle bir araya geldim. Avrupa’nın hemen hemen her yerinde ülkelerin en önemli patronları ve CEO’larıyla görüşme imkânım oldu. Onların başarı hikayelerini dinledim, ticari sırlarını öğrendim. Bunlardan çok etkilendim.

ic

DENİZLİHABER: İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığı’na aday olmaya nasıl karar verdiniz?

CİVAN SÖZKESEN: Genç Girişimciler Kurulu’nun yaptığı çalışmaları takip ediyordum fakat faaliyetlerinin içerisinde değildim. DTO Başkanımız Necdet Özer ile görüştüm. Aday olmak istediğimi söyledim. Kendisi de memnun oldu. Ben ekip çalışmasına önem veren biriyim. Büyüklerimden de bunun önemini pek çok kez duydum. İnsan yönetiminin zaman yönetimi kadar önemli olduğunun bilincindeyim. Genç Girişimciler Kurulu’nun Denizli’nin geleceği açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Denizli’de müthiş bir girişimcilik ruhu var, bu mutlaka değerlendirilmeli. Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’mda bunun temelini atmak istiyorum.

DENİZLİHABER: Kurulda gerçekleştirmek istediğiniz hedefleriniz nelerdir?

CİVAN SÖZKESEN: Türkiye ve dünya çapında pek çok hedeflerim var fakat bu bir ekip çalışması. İcra komitesiyle toplandığımızda ekibimizdeki tüm bireyler kentimiz için hayallerini ve hedeflerini dile getirecekler. Buna göre; ortak bir hayal ve hedefte buluşup çalışmalarımızı sürdüreceğiz. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bir Denizli ziyaretinde şunları söylemişti: “Denizli demek girişimcilik demek. Bu teşebbüs sayesinde kentimiz bugün ticaret anlamında kendini ispatlamış durumdadır.” Denizli’deki bu girişimcilik ruhunu gençler üzerinde daha aktif hale getirmeliyiz.

DENİZLİHABER: Denizli’deki genç girişimci potansiyelini nasıl buluyorsunuz?

CİVAN SÖZKESEN: 30 bine yakın öğrencisi olan Pamukkale Üniversitesi gibi bir eğitim kurumunun olması Denizli için büyük bir avantaj. Üniversitedeki gençlerle bir araya geldiğim zamanlar oluyor. Biz buradaki öğrenci arkadaşlarımızı doğru yönlendirebilir, kendilerine hedefler koymalarını sağlayabilirsek ne mutlu bize. Ayrıca, gençlerin klimalı rahat ofis ortamlarında çalışma düşüncesini biraz kırmaları gerek diye düşünüyorum. Üretimin içinde olan bir gençlik hedefinde olmalıyız. Bunun için genç girişimcileri heyecanlandıracak, üretmeyi teşvik edecek projeler ortaya koymalıyız. Bu konuda Denizli’de gerçekten büyük bir potansiyel var. Ben Denizli’deki genç kardeşlerimden ümitliyim.

DENİZLİHABER: Genç yaşınıza rağmen önemli deneyimlere sahipsiniz. Girişimci gençlere neler tavsiye edersiniz?

CİVAN SÖZKESEN: Hayatın her alanında olduğu gibi girişimcilikte de tecrübenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda, büyüklerinin tecrübelerinden mutlaka yararlansınlar. Bunun yanında, adım atmak çok önemli. Genelde bizim insanımız; ilk olarak yolu yapmaya çalışıyor sonradan adım atıyor. Hal bu ki fikirleri eyleme geçirmek ilk hedef olmalı. Ayrıca; bir işe başlamak istiyorlarsa iyi bir ekip kursunlar. Ancak sağlam insanlarla kurulacak iyi bir ekip başarıyı getirecektir. Ekip ruhu girişimciliğin önemli bir kısmını oluşturuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90