REKLAMI GEÇ

Erdoğan: “KOBİ’lere 3 milyar liralık destek sağlandı”

Erdoğan: “KOBİ’lere 3 milyar liralık destek sağlandı”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Kredi Garanti Fonu’nca (KGF) KOBİ’lere 3 milyar lira kredi imkanı sağlandığını duyurdu. Erdoğan, KOBİ’lerin, 12 ayı ödemesiz olmak üzere 60 ay vadeyle, 1 milyon TL’ye kadar kredi kullanabileceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2019 Cuma, 10:52

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, KGF’den, KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve büyümelerini desteklemek amacıyla Avrupa Birliği tarafından yürütülen COSME Projesi’nin Türkiye ayağının KGF iş birliği ile hayata geçirileceğinin açıklandığını bildirdi.

Erdoğan, “KGF’den, piyasaların beklediği güzel bir haber geldi. Avrupa Yatırım Fonu tarafından KGF’ye kontrgaranti anlaşmasıyla hibe fon sağlanacak. Kefalet işlemleri Kredi Garanti Fonu’nun öz kaynaklarından yapılacak. KGF, bu kredilerin %80’ine kefalet verecek. Sağlanacak kefalet desteği ile her bir KOBİ’miz, ilgili bankalarca istenilen şartları yerine getirirse, ilk 1 yılı ödemesiz dönem olmak üzere 60 ay vade ile 1 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecek. Proje kapsamında KOBİ’lerimize yaklaşık 3 Milyar TL tutarında kredi kullandırılması bekleniyor. İş dünyamız, böyle bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Her kuruşunun yatırım, iş geliştirme, üretim, istihdam ve ihracat olarak ekonomimize katkı sağlayacağından en ufak şüphem yok. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

BAŞVURULAR, PROTOKOL İMZALANAN BANKALARA YAPILACAK
KOBİ’ler, COSME Projesi’nden faydalanmak için Akbank, Alternatif Bank, Denizbank, Garanti Bankası, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, QNB Finans Bank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Bank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası’nın aralarında bulunduğu KGF’nin protokol imzaladığı 16 bankaya başvuruda bulunabiliyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90