REKLAMI GEÇ

Erdoğan: “15 Temmuz’u asla unutmayacağız, gücümüz milli irade, hedef büyük Türkiye”

Erdoğan: “15 Temmuz’u asla unutmayacağız, gücümüz milli irade, hedef büyük Türkiye”

Türkiye’nin 81 ilinde sivil toplum örgütleri saat 11.00’de, aynı anda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle açıklama yaptı. Denizli’deki sivil toplum örgütleri adına konuşan Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Gücümüz milli irade, hedef büyük Türkiye” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2017 Perşembe, 11:53

Türkiye’nin sivil toplumunu temsil Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcileri bugün saat 11.00’de, aynı anda 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle açıklama yaptı.

“TARİHİMİZİN EN ZOR GÜNLERİNDEN BİRİYDİ”
Denizli’deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Ticaret Odası’nda toplandı. Açıklamayı da sivil toplum örgütleri adına Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan yaptı. “Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıl dönümüne giriyoruz. Hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız.15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi” diyen Erdoğan, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı terör örgütünün devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştığını söyledi.

“MİLLETİMİZ DİK DURDU, DEĞERLERİNİ SAVUNDU”
Darbe girişiminin asıl amacının, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmak olduğunu belirten Erdoğan, “Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır” dedi.

“ÜLKEMİZ ZORLU BİR SÜRECİ ATLATTI”
Ticaret Odası Başkanı Erdoğan, en az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç olduğunu söyledi. Darbe girişimi sonrası toplumun büyük bir travma yaşadığını ifade eden Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Allah’a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız. Böyle bir coğrafyada, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık. Ama rehavete kapılmayacağız. Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz; Türkiye’nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90