REKLAMI GEÇ

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan Denizlili işadamlarına çağrı

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan Denizlili işadamlarına çağrı

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Mahmud Hamid ve Afrika Hartum Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Osama A. Rayis, Denizli Ticaret Odası’nda işadamlarıyla bir araya geldi. Ziyarette, işadamlarına yatırım fırsatlarını anlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid, ”Sudan sizin için büyük fırsat. Gelin bu fırsatın ilk halkası siz olun” dedi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Haziran ayında Denizlili işadamarıyla birlikte Sudan’a bir gezi düzenleyeceklerini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2017 Pazar, 10:29

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile Denizli Ticaret Odası meclis üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, Türkiye ve Sudan arasındaki ticari ilişkilerinin daha da arttırılması için karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

SUDAN TİCARİ GEZİ
Denizli ekonomisi hakkında bilgiler veren Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak Haziran ayı içinde Sudan’a yönelik bir ziyaret programladıklarını belirterek, “Sudan’ın da içinde bulunduğu bazı Afrika Ülkelerini yeni hedef pazarlar olarak belirledik. Çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda, Denizli Ticaret Odası olarak Mart Ayı içinde Afrika’ya ihracat konusunda 40’a yakın firmamıza eğitim verdik. Denizli heyetimizin Sudan’a ziyareti sonrasında karşılıklı olarak ekonomik faaliyetlerimizi arttırabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER GELİŞMELİ”
Sudan heyetini Denizli’de ağırlamaktan duyduklarını memnuniyeti dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu tür ziyaretler Sudan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine vesile oluyor. Denizli heyeti olarak gerçekleştireceğimiz Sudan ziyaretimizin de verimli geçerek ülkelerin ekonomilerine katkı sağlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“EKONOMİK İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK”
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Mahmud Hamid’in bir haftadır Türkiye’de olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanlıklar ile görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Tin, “Kendileri Türkiye ile ticari, ekonomik ve sanayi ilişkilerinin artması için çaba sarf ediyor. Bu ziyaret sonrasında bizler de Sudan gezisi planladık. Ziyaretimiz sırasında Sudan’ın ülke ekonomisine ne gibi katkılar sağlarız buna bakacağız. Sudan ve Türkiye için bu ziyaretler büyük önem taşıyor. Bizim Türkiye olarak gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika ülkeleri ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

SUDAN’A YATIRIM ÇAĞRISI
Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Mahmud Hamid, kardeş Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bizlerin tarihi ve kültürel kardeşliği var. Sudan modern devlet yapısını, vergi, telgraf, tarım gibi gelişmeleri Türkiye’den öğrendi. Türkiye’nin dünya çapında liderliği var. Dolayısıyla Türkiye’deki sarsıntı bizleri de etkiliyor. Türkiye’deki istikrar ve güven diğer ülkelerin de istikrarı anlamına geliyor” dedi.

“Tarihi fırsatların değerlendirilmesi lazım. Fırsatlar hayal edilen noktadan daha fazladır” diyen İbrahim Mahmud Hamid, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de finans ve teknoloji var. Sudan da ise zirai alanlar, petrol ve altın kaynakları var. Zengin petrol altın kaynaklarımızın çok azını değerlendirebiliyoruz. Ticari lokasyonlarda Kızıldeniz’de önemli sahillerimiz lojistik merkez konumunda. Yanımızda 4 devlet var. Buralarda üretim yok. Sudan’da kurulacak serbest sanayi bölgesi ile 4 ülkedeki 400 milyon nüfusun ihtiyacını görme imkanı söz konusu olacak. Biz Afrika Serbest Ticaret Anlaşmasına dahiliz. Nasıl ki Türkiye Avrupa’ya açılan bir kapı ise Sudan da Afrika’ya giriş için bir kapıdır. Türkiye, Sudan üzerinden tüm Afrika’ya girebilir. Ticari fırsatın ilk halkasını siz oluşturun. Hükümet olarak biz desteğimizi vereceğiz.”

Toplantının sonunda Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid, Denizlili işadamlarının yatırım fırsatları ile ilgili sorularını yanıtladı. Ziyaretin sonunda konuk heyete çeşitli hediyeler verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90