REKLAMI GEÇ

Denizli’ye 72 milyon TL teşvik

Denizli’ye 72 milyon TL teşvik

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, ocak ayı itibariyle Denizli’de teşvik alan yatırım tutarının 72 milyon liraya yükseldiğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2016 Perşembe, 16:18

DTO mart ayı meclis toplantısı Habib Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde yer alan konuların ele alındığı toplantıda DTO Başkanı Necdet Özer de, ekonomik ve siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yaptı.

FED’in faiz artırımını erteleyeceği beklentisinin sermaye piyasalarını etkilediğini kaydeden Özer, Türkiye ve benzeri ülkelere, gelişmiş ülkelerden sermaye girişinin başladığını, bunun sonucunda piyasalarda “bahar havası” olarak tanımlanan olumlu gelişmenin ortaya çıktığını söyledi.

“CARİ AÇIK DÜŞÜYOR”
Türkiye’de mali disiplinin sürdüğünü ifade eden Özer, “Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyen jeopolitik risklerde önemli ölçüde azalma meydana gelmiştir. Avrupa Birliği ile mali ve bütçe konularını içeren 33 faslın açılması ve vize serbestliği konularındaki gelişmeler ekonomide iyimserlik oluşturmuştur. Cari açık düşmeye devam ediyor, yıllık 30 milyar dolar civarına yaklaşmıştır. Enflasyon ve işsizlik oranlarında da iyileşme görülmüştür. Ancak bazı konularda atılması gereken adımlar vardır. Özellikle genç ve kadınlarımızı girişimciliğe daha fazla sevk edecek etkin mekanizmaları oluşturmamız gerekmektedir” dedi.

“KADINLARIN GİRİŞİMCİLİĞE ÖZENDİRİLMESİ ÖNEMLİ”
Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların girişimciliğe özendirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı-TOBB ortaklığında bir çalışma başlatıldığını anımsatan Özer, “Bu konuda, 12 Mart’ta 81 ilden kadın girişimciler kurullarına üye 400 kadının katılımıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu’nun himayelerinde gerçekleşen ‘Kadın Girişimci Zirvesi’nin önemi büyüktür. Denizli’den başlatılan bu zirveyle kadınlarımızın girişimciliğe daha çok özendirileceğine inancımız büyüktür” diye konuştu.

denizli-ticaret-odasi-72-milyon-tesvik-dto-meclis-2

“ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELME VAR”
Teşviklere de değinen Özer, “2016 yılı ocak ayı itibariyle ilimizde teşvik alan yatırım tutarı 72 milyon TL’ye yükselmiştir. Bu teşviklerin 2’si hizmet, 4’ü imalat ve 14 adedi de enerji sektörü için alınmıştır. Enerji sektörüne önemli oranda yönelmenin olduğu görülüyor. Bu da iklimi ve doğal değerler yönünden zengin kaynakları bünyesinde barındıran Denizli’miz adına sevindirici bir gelişmedir” ifadesini kullandı.

DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli’de 2015 yılı aralık ayı sonu itibariyle 4/a kapsamında kayıtlı istihdamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.37 oranında artarak 200 bin 732 kişiye yükseldiğini, şubat ayı sonu itibariyle odaya 278 firmanın kayıt yaptırdığını, 120 firmanın da kaydını sildirdiğini, odaya kayıtlı 12 bin 70’i faal, 3 bin 7’si askıda olmak üzere toplam 15 bin 77 kayıtlı üye bulunduğunu sözlerine ekledi.

Denizli Ticaret Odası, ay içinde önemli etkinliklere imza attı, üyelerini ve Denizli iş dünyasını yakından ilgilendiren düzenlemeler gerçekleştirdi. Denizli Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği etkinliklerden bazıları şöyle:

denizli-ticaret-odasi-72-milyon-tesvik-dto-meclis

DTO ÜYELERİNE TERMAL TEDAVİDE İNDİRİM
Denizli Ticaret Odası ile Karahayıt’ta faaliyet gösteren Nobel Tıp Merkezi arasında imzalanan protokol ile üyelere önemli bir fırsat sunuldu. Protokol ile Denizli Ticaret Odası üyeleri ve üyelerin bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tedavileri kapsamında alacakları termal sağlık hizmetlerinde yüzde 25 indirim sağlandı.

İmzalanan protokole ilişkin değerlendirmeler yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, üyelerinin menfaatleri doğrultusunda termal tedavi hizmetleri için anlaşma imzaladıklarını belirterek, Denizli Ticaret Odası olarak sundukları yeni hizmetin üyelerine hayırlı olmasını diledi.

Başkan Özer, Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı 15 bin üyeye ve onların ailelerine sunulacak termal sağlık hizmetleri konusunda işbirliği sağladıkları için mutluluk duyduklarını söyleyerek, “Karahayıt’ta hizmet veren Nobel Tıp Merkezi, üyelerimizin yanı sıra Ticaret Odası çalışanlarına yönelik anlaşma yaptık. Merkez, çağdaş teknolojik altyapısı ile modern bir kaplıcanın sunduğu doğal tedavi olanaklarını, suya dayalı tedavi yöntemlerini ve robotik rehabilitasyon sistemleri ile hizmet verecektir” dedi

Denizli Ticaret Odası’nın üyeleri için verdiği hizmete katkı sağlayarak, termal tedavi konusunda çözüm ortağı olması dolayısıyla Nobel Tıp Merkezi’ne teşekkür eden Özer, “Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı üyelerimiz ve bakmakla yükümlü oldukları birinci dereceden yakınlarının (eş, çocuk, anne ve baba) SGK’ya fatura ederek gerçekleştirebildiği sağlık/tedavi hizmetleri talepleri, Özel Nobel Tıp Merkezi tarafından SGK’lı hastalara uygulanan güncel muayene ve tedavi ücret fark bedeli üzerinden yüzde 25 indirim sağlanacak. Ayrıca SGK ödeme listesinde yer almayan spinal dekompresyon (bel ve boyun fıtık cihazı) ve SGK ödeme listesinde bulunan ve felç hastalarında kullanılan robotik rehabilitasyon cihazları tedavi ücret farkları Özel Nobel Tıp Merkezi’nin güncel fiyat listesi üzerinden yüzde 25 indirim yapılacak. Termal tedavi hizmetimizin üyelerimiz ve personelimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
denizli-ticaret-odasi-72-milyon-tesvik-tobb
“YAPISAL REFORMLARA ODAKLANMAMIZ LAZIM”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Kişi başına düşen milli gelirimizi tekrar yukarıya çıkarabilmek için daha önce yaptığımız gibi yapısal reformlara odaklanmamız lazım” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de kişi başına düşen milli gelirin 2015 yılında 10 bin dolardan 9 bin dolar seviyesine düştüğünü belirterek, “Kişi başına düşen milli gelirimizi tekrar yukarıya çıkarabilmek için daha önce yaptığımız gibi yapısal reformlara odaklanmamız lazım. Türkiye’nin ilk önceliği bu olmalı. Ekonomideki yapısal reformları yapmadan zenginleşebilmek mümkün değildir. Zengin olmak mecburiyetindeyiz. Zengin olmanın yolu da rakiplerimizle rekabet edebilir hale gelmemizdir. Zaten hükümetimizin açıkladığı ’25 Öncelikli Dönüşüm Programı’ bunları kapsıyor. Önceliğimizin bu olması lazım. Sizlerin ve bizlerin sıkıntısı var mı? Var. Özellikle asgari ücretteki yüzde 30’luk artış, maliyetlerimizi rakiplerimize göre epey artırdı. Dünyada en yüksek asgari ücrete sahip 3 ya da 4 ülkeden biriyiz. Baktığınız zaman hükümetimiz asgari ücretliye 100 lira maddi destek çıktı. Bu bir yıl için geçerli. İnşallah önümüzdeki yılda bunların devam etmesi için talebimiz olacak” dedi.
İş gücü piyasası reformuna hızlı ve acil bir şekilde ihtiyaçları olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, 140 milyar dolarlık ihracatı, dünyadaki istihdam üzerindeki en yüksek vergi yükü olan ülke olmalarına rağmen yaptıklarını belirtti. İstihdam üzerindeki vergi yüklerinin şu anda yüzde 60’lar civarında olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Dünyaya baktığımız zaman bunda bir numarayız. Buradaki vergi yüklerinin hızla düşürülmesini istiyoruz. Kıdem tazminatında dünya şampiyonuyuz. Bir yıla bir maaş, 20 yıla 20 maaş. Dünya’da bizimki gibi ikinci bir ülke yok. Bu konuda da hükümetimizin net adımlar atacağına inanıyoruz. Modası geçmiş damga vergisinin de kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin geleceğinden umutlu olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Türkiye şu anda dünyanın en zengin 18 veya 19 ülkesinden biri. Biz, ilk 10’a girmek istiyoruz. Allah’ın izniyle geçmişte nasıl 18’e getirdiysek, ilk 10’a da sokacağız. Ondan sonra bir hedefimiz daha var. Onu da bizden sonraki nesil yapacak inşallah, ülkemizi dünyanın bir numarası haline getirmek. Bunu da siz yapacaksınız. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bir tek ne olur birbirimizin eksiğini aramayız. Hepimiz eksiklik ve noksanlık üzerine yaratılmışız. Allah ülkemizde birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Eğer birlik ve beraberliğimizi bozmazsak, bizi kimse tutamaz.”

denizli-ticaret-odasi-72-milyon-tesvik-bilisim-mucitleri-3

BİLİŞİM MUCİTLERİ DENİZLİ’DEYDİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu organizasyonuyla Startup Weekend Denizli’de gerçekleştirildi.
Uluslararası bir etkinlik olan Startup Weekend, Samsung ve Habitat tarafından yürütülen Bilişim Mucitleri Projesi kapsamında düzenlendi. TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu, Uluslararası Girişimcilik Merkezi ve Viveka tarafından desteklenen organizasyona katılan girişimciler, öncelikle iş fikirlerini ortaya attı. Daha sonra sunulan fikirler içinden en iyileri seçilip takımlar kuruldu. Takım kurulumunun ardından fikirler, şirketleşme sürecine alındı. Murak Gök, Koray Yıldız, İdil Şerifoğlu, Özümcan Demir, Ahmet Gözüaçık, Onur Can Sert, Barış Okur, Burcu Gökgöz ve Emin Okutan gibi mentorlar (akıl hocaları) girişimcilere yön gösterdi ve son olarak ekipler jüriye sunumlarını yaptı.
denizli-ticaret-odasi-72-milyon-tesvik-bilisim-mucitleri-2

Samsung Türkiye Kamu Sektörü Direktörü Dr. R. Erdem Erkul, Samsung Kurumsal Çözümler Müdürü Mustafa Özçilingir, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, IDE Danışmanlık Kurucu Ortağı İsmet Benli ve TOBB Denizli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Civan Sözkesen’den oluşan jüri üyeleri tarafından dikkatle izlenen sunumlar sonucunda ilk üç fikir belirlendi. Dereceye giren ilk üç ekibe, çeşitli hediyeler verildi.

denizli-ticaret-odasi-72-milyon-tesvik-bilisim-mucitleri-1

Startup Weekend etkinliğinin çok verimli geçtiğini belirten TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Civan Sözkesen, “Katılımcılarımız 48 saatte teknoloji tabanlı iş fikirleri eğitimi aldı. Bu eğitimler sırasında mentorların yönlendirmeleriyle şirket kurma aşamasına gelindi. Zaten bizlerin ihtiyacı olan ortaya atılan fikirlerin ve projelerin nasıl hayata geçirilmesiydi. Etkinliğimizde bunların uygulamaları olarak hayata geçirilmesi girişimci ve girişimci adaylarımız için çok faydalı oldu” dedi.

denizli-ticaret-odasi-72-milyon-tesvik-bilisim-mucitleri

TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu’nun koordinatörlüğünü yürüten Denizli Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, girişimciliği her zaman desteklediklerini vurgulayarak, “Biz Denizli Ticaret Odası olarak girişimciliği önemsiyoruz. Startup Weekend etkinliğinin gençlerimiz için faydalı olması doğru işler için destekler sağladığımızı gösterdi. Denizli Ticaret Odası olarak girişimci potansiyelinin arttırılması için desteklerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

denizli-ticaret-odasi-72-milyon-tesvik-mmo-ziyaret

MMO’DAN DTO’YA ZİYARET
Makina Mühendisleri Odası’nın Tefik Demirçalı başkanlığındaki yeni yönetimi, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’i ziyaret etti. Başkanlık makamındaki ziyarette Özer, Makina Mühendisleri Odası’nın yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi. Denizli’nin menfaati için sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Özer, Makina Mühendisleri Odası ile de çeşitli ortak projeler gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Başkan Necdet Özer’e kendilerini kabul etmeleri dolayısıyla teşekkür eden Denizli Makina Mühendisleri Odası Başkanı Demirçalı, Denizli Ticaret Odası’nın faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve beraber önemli çalışmalara imza atmak istediklerini ifade etti.

denizli-ticaret-odasi-72-milyon-tesvik-kadin-girisimciler-ziyaret
TOBB DENİZLİ İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NDAN ZİYARET
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Semra Akça Acar, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Başkan Acar’ın yanı sıra TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Neşe Ataş ile İcra Komitesi Üyesi Fikret Çınar hazır bulundu. Kadın Girişimciler Kurulu olarak gerçekleştirdikleri projeler hakkında Başkan Özer’e bilgi veren Acar, bu projelerde Denizli Ticaret Odası’nın her zaman yanlarında olmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Başkan Özer, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’nun koordinatörlüğünü Denizli Ticaret Odası’nın yürüttüğünü hatırlatarak, “Biz her iki kurulun da hem Denizli hem bölgemiz hem de ülkemiz için önemli faaliyetlere imza attıklarını görüyoruz. Bu nedenle de her türlü etkinliklerde maddi ve manevi desteğimizi veriyoruz. Bundan sonra gerçekleştirilecek projelerde de destek vermeye hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90