REKLAMI GEÇ

DTO Başkanı Erdoğan’dan dolar çağrısı

DTO Başkanı Erdoğan’dan dolar çağrısı

Dövizdeki astronomik hareketliliği değerlendiren Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, halka algı oyunlarına kapılmamaları ve temkinli davranmaları konusunda çağrıda bulundu. Başkan Erdoğan, “İş dünyası ve vatandaşlarımız şunu asla unutmamalı! Döviz kurundaki dalgalanma, geçici ve konjonktüreldir. Hiçbir dayanağı bulunmayan dedikodulara itibar edilmemelidir!” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2018 Perşembe, 16:29

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisini tüm kural ve kurumlarıyla sağlıklı bir şekilde uygulayan bir ülke olduğuna dikkat çekti.

Başkan Erdoğan, “Döviz kurunun yükselişindeki temel faktör, 2017’de büyümede rekor üstüne rekor kıran Türkiye ekonomisinin kötü durumda olması değildir! Yabancıların, ekonomiyi eskisi gibi rastlantılara bırakmayıp mali disipline bağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türkiye siyasetinde istememesindendir! Ülkemizin reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanım oranları ile gelecek beklentilerine ilişkin öncü gösterge olarak değerlendirilen yatırım teşvik başvurularında adını başarılı ekonomiler arasına yazdırması, bazılarını rahatsız etmiştir! Türkiye, dünyanın en iddialı teşvik sistemine olan ilgiyle de, ülkeler arasında bu bakımdan ilk sıralarda yer alıyor. Ancak, ne yazık ki; kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ile dövizde sağlıksız fiyatlamalar yaşamaktadır. Bunun sonucu olarak, en doğru hamle, en uygun zamanda yapıldı; gerekirse yine yapılacaktır. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da beyanlarında yer aldığı gibi, ilgili kurumlarımız reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesinin yanı sıra döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli imkân ve yetkiye sahiptir. Bu önemli sorumluluğu alarak, en doğru hamleyi en uygun zamanda yaptığı ve gerekirse yine yapacağı konusundaki güvenimiz de tamdır!” dedi.

ERDOĞAN: “HALKIMIZ, EKONOMİMİZE OPERASYON ÇEKİLMESİNE MÜSAADE ETMEZ!”
Hükümetlerin her zaman serbest piyasa ekonomisini esas aldığını da hatırlatan Başkan Erdoğan, “Hükümetlerimiz, mali disiplinden ve enflasyonla mücadeleden ödün verilmeden, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedeflerini gerçekleştirme yolunda adımlar atmış; atmaktadır. Ekonomimize operasyon çekmeye niyetli olanların para piyasalarıyla oynamaya çalışmasına, halkımız izin vermeyecektir! Milletimiz, 15 Temmuz’da sokakta verdiği cevabı, bu kez ekonomide verecektir. Konjonktür olarak seçim faaliyetlerinin en yüksek olduğu dönemde karşılaşılan döviz kurlarındaki aşırı yükselişin önemli bölümü, uluslararası piyasalarda görülen dalgalanmadan kaynaklanmıştır! Türkiye ekonomisine özgün yüksek enflasyon ve yüksek cari açık gibi bazı risklere ek olarak, seçimler dolayısıyla beklentiye girilmesi, gereksiz telaşa neden olmuştur. Türkiye ekonomisi, bu dalgalanmaları atlatacak altyapı ve birikime sahiptir! Unutulmamalı ki; Türkiye bölgedeki en yüksek üretim potansiyeline erişmiş ülkedir. Firmalarımızın, bu dalgalanmadan güçlenerek çıkacaklarına inanıyoruz! Ülke ekonomisinin dayandığı kurallar ve kurumlara güvendiğimiz takdirde, son günlerde karşılaştığımız kur ataklarının çok kısa sürede ortadan kalkacağından eminiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90