REKLAMI GEÇ

DTO girişimcilik eğitimi programı 970 mezun verdi

DTO girişimcilik eğitimi programı 970 mezun verdi

Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Kursu, yılbaşından bu yana 970 kişi tamamladı; 89’u kendi iş yerini açtı. Sertifika alacakların arasında gencinden yaşlısına, kadın erkek her yaşta vatandaşın yanı sıra hamile, bebeğiyle veya çocuklarıyla törene katılan ev hanımları ile Özbek asıllı bir Türk vatandaşının da olması, renkli görüntüler oluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2018 Pazar, 11:00

DTO’nun Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği girişimcilik eğitimi programını tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları törenle verildi.

“İŞ YERİ KURMAK İÇİN GAYRET ETMELİSİNİZ”
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, DTO olarak iki yıldan bu yana girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini anımsatarak, “Sizler yoğun ilgi gösterdikçe, Denizli Ticaret Odası olarak farklı eğitimler de veriyoruz. Moda tasarım, yalıtım, kaynak eğitimleri sonrasında robotik kodlama eğitimlerine de gelecek ay başlıyoruz. Çok yakında dış ticaret ve e-ticaret eğitimleri de vereceğiz. Denizli Ticaret Odası’nın faaliyetlerini takip ederseniz, bu sizlere katkı olarak dönecektir” dedi.

“6 AYDA 970 MEZUN VERDİK”
Son 6 ayda 970 kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini açıklayan Erdoğan, “Eğitim alanlardan 89’u kendi işyerini kurdu. Bugün 130 sertifika daha dağıtıyoruz. Kursa katılıp sertifika almak yeterli değil! Her birimizin hedefi ve bir hayali olmalı. Denizli’miz üretimi, ihracatı ve istihdamı ile ön sıralarda olan bir şehir. İlimizde iki kişi biraraya gelince iş kurma düşüncesi içerisine girer. Sizler de muhakkak iş yeri açmak için gayret göstermelisiniz. İş kurmadan önce Denizli Ticaret Odası birimleri ve KOSGEB uzmanları ile görüşerek fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Sizler yeni iş yerleri açınca da yanınızda olmaya devam edeceğiz; açılışlarınıza katılmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.

ACAR: “MERAK ETTİKLERİNİZ HAKKINDA BİLGİLENDİRMEYE HAZIRIZ”
KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Aziz Acar da, girişimcilik sertifikalarının hayırlı olmasını dileyerek, “KOSGEB olarak, her zaman girişimcilerimizin yanındayız. Görüş almak istediğiniz konularda, uzmanlarımız sizlere hizmet veriyorlar. İstediğiniz zaman kurumumuza müracaat ederek, bilgi edinebilirsiniz. Yeter ki siz iş yeri açmayı hedefleyin; biz sizleri yönlendirmek ve desteklerimiz hakkında bilgilendirmek için hazırız. Bugün alınan girişimcilik belgelerinin ilimiz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamasını diliyorum. Denizli Ticaret Odası’na da teşekkür ediyorum” dedi.

SERTİFİKALARINI ÇOCUKLARIYLA ALDILAR
Yapılan konuşmalar sonrasında Başkan Uğur Erdoğan ile Müdür Aziz Acar tarafından girişimcilere sertifikaları verildi. Kursiyer annelerin, bebek ve çocuklarıyla törene katılarak sertifika almaları renkli görüntüler oluşturdu. Kursiyerlerin arasında Özbek asıllı bir Türk vatandaşı Abdullah Özbek’in yanı sıra bebeğiyle gelen, bebek bekleyen vatandaşların da yer alması, renkli görüntülere yol açtı.

KENDİSİNİN YA DA EŞİNİN EŞSİZ YETENEĞİNİ İŞE DÖNÜŞTÜRECEK
Sertifikasına kavuşmanın sevincini yaşayan Abdullah Özbek, kısa zaman önce Türk vatandaşlığına geçmiş bir ahşap ve taş el sanatları ustası… Eşinin de iyi bir aşçı olduğunu anlatan ve işyerlerini açmak için geriye sadece KOSGEB desteğinin çıkmasını beklemek kaldığını söyleyen Özbek, “İkimizden birinin ya da her ikimizin bu yeteneğini, iş yerimizi açarak ticarete dönüştürmek istiyoruz. Bunun için de bana bu eğitimle farklı bir imkân verip önemli bir fırsat tanıyan başta Denizli Ticaret Odası Başkanımız sayın Uğur Erdoğan olmak üzere, KOSGEB ve İŞKUR müdürlerimiz ile çalışanlarına ve kurstaki eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Benimle birlikte sertifika alana tüm arkadaşlarıma da iş hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90