DTO üyelerine bir tık kadar yakın

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, üyelerinin www.dto.org.tr adresine girerek bir “tık” ile internetten “borç ödeme”, “faaliyet belgesi”, “kayıt sureti”, “ihale belgesi G bendi” ve “ortak pay belgesi” alma işlemlerini gerçekleştirebileceğini, geçmiş dönem biriken aidat borçlarını ise üç taksitle Denizli Ticaret Odası veznesinden ödeyebileceklerini bildirdi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2015 Cuma, 12:30
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, yaptığı açıklamada, üyelerinin cari dönem aidat ödemeleri, geçmiş dönem aidat ödemeleri ve belge talebi işlemlerinde kolaylık sağlamak amacıyla sistemler geliştirdiklerini açıkladı.
İNTERNET ÜZERİNDEN ÖDEME KOLAYLIĞI
DTO veznesine ödenen üyelik aidatlarının artık internet üzerinden de yapılabileceğini ifade eden Özer, “Üyelerimizin aidat ödemelerini hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilmeleri için, Denizli Ticaret Odası olarak online borç ödeme sistemine geçilmiştir. Üyelerimizin vezne yoluyla ya da bankaya elden, EFT veya havale ödeme seçenekleriyle gerçekleştirdikleri tahsilat işlemleri artık www.dto.org.tr adresinden de yapılabilmektedir. Bu hizmet ile üyelerimize büyük kolaylık sağlamış olduk. Ödeme için internet sayfasındaki online işlemelere tıklanarak, buradaki oda sicil no, şirketler için vergi kimlik, şahıslar için TC kimlik numarası bilgileri girilerek ödemeler yapılabilmektir” dedi.
AİDAT BORÇLARINA TAKSİT
Üyelerinin geçmiş dönem borçlarına da taksitlendirme getirildiğini dile getiren Özer, “Yasal mevzuat gereği cari yıl içindeki aidat borçları, haziran ve ekim ayı olmak üzere iki taksitte ödene bilmektedir. Denizli Ticaret Odası olarak biriken, geçmiş dönemdeki aidat borçlarının ödenmesinde üyelerimize kolaylık sağlamak amacıyla bir karar aldık. Artık geçmiş dönemdeki aidat borçları için Paraf, World ve Maximum özellikli kartlara 3 taksit imkanı getirilmiştir. Üyelerimizin, bu taksit fırsatından yararlanabilmeleri için odamız veznesine uğramaları gerekmektedir” diye konuştu.
BELGE ALMAK İÇİN İNTERNET OLMASI YETERLİ
Amaçlarının üyelerin daha kaliteli ve daha hızlı hizmet alabilmesini sağlamak olduğunu, bu sebeple de internetten belge talebi uygulamasını da hayata geçirdiklerini dile getiren Özer, şöyle devam etti:
“Resmi işlemlerde kullanılan Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı olduğunu gösteren faaliyet belgesi, kayıt sureti, ihale belgesi G bendi ve ortak pay belgesi internetten temin edilebilecek. Söz konusu belgeleri almak için yapılması gereken sadece internet adresine girilmesidir. Üyelerimiz Odamıza gelmeden www.dto.org.tr adresine tıklayarak, online işlemler menüsünden belge başvurusu yapabilecek. Talep edilen belge, merkeze bağlı ilçelere ertesi gün, diğer ilçelere ise 3 iş günü içerisinde kişi veya kuruma belli bir ücret karşılığında gönderilecektir.”
Online ödeme ve belge talepleri ile ilgili altyapının 6 ayda hazırlandığını belirten Başkan Özer, “Üyelerimizin rahatça ve güvenli bir şekilde internet sitemizi gezinmeleri, belge talep edebilmeleri, hizmet ve aidat ödemelerini yapabilmeleri için gerekli tüm altyapı sağlanmıştır. SSL güvenlik protokolü sayesinde hiçbir üyemizin kredi kartı bilgileri sistemimizde saklanmamaktadır. İnternet sitemize verilen kredi kartı bilgileri şifrelenerek bankaya gönderilmekte ve bu işlem sırasında kredi kartı bilgilerine Denizli Ticaret Odası personelinin dahi ulaşabilmesi mümkün değildir. İnternet sitemizde en gelişmiş güvenlik sistemlerinin kullanılması dolayısıyla üyelerimizin bilgileri yüksek güvenlik altındadır” açıklamasını yaptı.
40 MESLEK İÇİN “BELGE” ZORUNLULUĞU
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “tehlikeli ve çok tehlikeli işler” olarak belirlenen 40 meslekte, çalışanlar için mesleki yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğu getirdiğini bildirdi.
Başkan Özer, Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğin, 25 Mayıs 2015 tarihli ve 29366 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatarak, belge sorunluluğu getirilen meslekleri şöyle sıraladı:
Ahşap kalıpçısı, alçı levha uygulayıcısı, alçı sıva uygulayıcısı, alüminyum kaynakçısı, bacacı, betonarme demircisi, betoncu, çelik kaynakçısı, direnç kaynak ayarcısı, doğal gaz altyapı yapım kontrol personeli, doğal gaz çelik boru kaynakçısı, doğal gaz ısıtma ve gaz yakıcı cihaz servis personeli, doğal gaz işletme bakım operatörü, doğal gaz polietilen boru kaynakçısı, duvarcı, endüstriyel boru montajcısı, hidrolik pnömatikçi, ısı yalıtımcısı, ısıtma ve doğal gaz iç tesisat yapım personeli, inşaat boyacısı, iskele kurulum elemanı, kaynak operatörü, makine bakımcı, otomotiv elektromekanikçisi, otomotiv mekanikçisi, otomotiv montajcısı, otomotiv sac ve gövde kaynakçısı, seramik karo kaplamacısı, ses yalıtımcısı, sıvacı, su yalıtımcısı, tünel kalıpçısı ve yangın yalıtımcısı.
Bu mesleklerde söz konusu belgeye sahip olmayan kişilerin, bir yıl sonra çalıştırılamayacağını vurgulayan Özer, “Ustalık belgesi almış olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için belge şartı aranmayacak” dedi.
Özer, tebliğe aykırı davranan işverenlere, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından her bir çalışan için 500 Türk Lirası idari para cezası verileceğinden herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için mesleki yeterlilik belgelerinin bir an önce alınmasında fayda olduğunu belirterek, sözlerine son verdi.
Yorum Yaz
Yönetim Kurulu
Uğur ERDOĞAN
Yönetim Kurulu Başkanı
Meclis
Salih SARIKAYA
Meclis Başkanı
İletişim Bilgileri
Yönetim Kurulu Başkanı | 295 00 10 |
Meclis Başkanlığı | 296 00 15 |
Genel Sekreter | 295 00 20 |
Genel Sekreter Yardımcıları | 295 00 21 295 00 22 |
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü | 295 00 24 |
Ticaret Sicil Müdürlüğü | 295 00 30 |
Hesap İşleri Müdürlüğü | 295 00 40 |
Oda Sicil Müdürlüğü | 295 00 45 |
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü | 295 00 50 |
Dış Ticaret | 296 00 55 |
Basın ve Halkla İlişkiler | 295 00 70 295 00 71 |
Kurumsal İletişim ve Organizasyon | 295 00 75 |
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) | 295 00 80 |
Bilgi İşlem | 295 00 95 |
Santral Telefon | 295 00 00 |
Faks | 295 00 90 |