REKLAMI GEÇ

DTO’nun “Geleceğin Peşinde” isimli etkinliği ilgi gördü

DTO’nun “Geleceğin Peşinde” isimli etkinliği ilgi gördü

Denizli Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği “Geleceğin Peşinde” isimli etkinlik, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikte ünlü Fütürist, Ekonomist ve yazar Ufuk Tarhan, katılımcılara gelecek hakkında paylaşımlarda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2018 Perşembe, 11:18

Denizli Ticaret Odası kişisel gelişim ve kişisel eğitim çalışmalarını sürdürüyor. DTO son olarak “Geleceğin Peşinde” adlı etkinlik için Fütürist, Ekonomist ve yazar Ufuk Tarhan’ı konuk etti. Etkinlik Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yapılan etkinliğe çok sayıda dinleyici katıldı. Etkinliğin tamamı işaret dili ile de anlatıdı.


Geleceğin ve teknolojinin anlatılıp örneklerle geleceği planlamanın kendi elimizde olduğunun vurgulandığı Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki etkinliğin açılış konuşmasını Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen yaptı. “Denizli her zaman değişimin ve dönüşümün peşindedir” diyerek sözlerine başlayan Sözkesen, konuşmasında gelecek algısının karanlık olduğunu söyledi.

BİLGİYE ULAŞMAK KOLAY
Denizli Ticaret Odası olarak kişisel gelişim ve kişisel eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve bunun için çalışmalar yaptıklarını belirten Melek Sözkesen, “Biz bugün bizden sonraki soyumuzu merak ettiğimiz için buradayız. Çocuklarımızın geleceğini planlayabilmeliyiz. Bu konuda Denizli Ticaret Odası gelişim ve eğitim anlamında her türlü işbirliğine hazır. Gelecek algısı maalesef algısız. Ama değişebilir. Geleceği planlayabiliriz. Artık bilgiye ulaşmak çok kolay” dedi.

Daha sonra “Geleceğin Peşinde” isimli etkinliğin konuğu Fütürist, Ekonomist ve yazar Ufuk Tarhan, salondaki doluluk oranının kendisini çok memnun ettiğini belirterek konuşmasına başladı. Videolar ile teknoloji örnekleri veren ve onların ne amaçla ve nasıl kullanıldığının çok önemli olduğunu belirten Tarhan, teknolojiden korkmamanın gerektiğini söyledi.

ÖRNEKLER VERİLDİ
Yeni teknolojik gelişmelerin geleceğe ışık tuttuğunu ancak önemli olanın mevcut teknolojiyi nasıl ve ne amaçla kullanılacağı konusunda sorun yaşandığını söyleyen Tarhan, “Geleceği planlamak gerçekten bizlerin elinde. Önemli olan doğru ve yerinde kullanımdır” dedikten sonra Tarhan, dronlarla yapılanlar ile ilgili görüntülü örnekler verdi.

Ünlü Fütürist, Ekonomist ve yazar Ufuk Tarhan, söylediği “Teknolojiyi nasıl kullanacağımız önemli” sözlerini hatırlatarak, üzerinde silah, altında da torba asılı dron ile yapılan soygunu ve ardından dron ile yapılan ilk yardım müdehalesini anlattı. Daha sonra ise teknolojinin masıl kullanıldığı anlamında Türkiye’den gösterdiği dron ile mangal yakmaya çalışanların görüntüleri katılımcıları gülümsetti.

Tarhan, konuşması boyunca teknolojik gelişmeler ve nasıl kullanılması gerektiği yönündeki örneklerle sürdürdüğü paylaşımların sonunda, salondaki katılımcılara geleceği hazırlamanın kendi ellerimizde olduğunu ancak onu nasıl kullanmamız gerektiğine iyi karar verilmesinin altını çizdi.

UYUYANLAR OLDU

Diğer taraftan Denizli Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği “Geleceğin Peşinde” isimli etkinlikte ünlü Fütürist, Ekonomist ve yazar Ufuk Tarhan’ın konuşmasını yaptığı sıralarda, salondakilerden uyuyan ve konuşmaları kaçıran görüntüler dikkat çekti. Çoğunluğunu gençlerin ve öğrencilerin oluşturduğu katılımcıların bu görüntüleri “Gençler geleceğin rüyasına yattı” esprisinin yapılmasına neden oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90