DTO’ya Avustralya’dan vekil konuk

Avustralya Milletvekili Chris Hayes DTO Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret etti. Başkan Erdoğan, “Uluslararası temaslar, birbirimizi daha iyi tanımamız için önemli bir fırsattır. Denizli Ticaret Odası olarak, iş birliğini artırmak ve ticarete dönüştürmek için bu tür görüşmeleri önemsiyoruz” dedi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2018 Perşembe, 10:11
Bir dizi incelemede bulunmak amacıyla Denizli’ye gelen Avustralya Parlamentosu üyesi Chris Hayes, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Denizlili Türk iş adamları Adem Çetinay ve Muhammet Çetin’in eşlik ettiği Milletvekili Hayes ile görüşen Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, konuğunu Denizli ve Türkiye ekonomisi hakkında bilgilendirdi.
KONUĞUNA DENİZLİ VE TİCARET ODASI’NI ANLATTI
Konuğuna 3 milyar Dolar’ın üzerinde ihracat gerçekleştiren Denizli’nin kadın istihdamında ilk sıralarda yer aldığını anlatan Başkan Erdoğan, “1 milyonun üzerinde nüfusu olan Denizli’nin başlıca sektörleri tekstil, mermer, kablo ve gıdadır. İhracatımızın büyük bir kısmı, Avrupa Birliği ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik. İlimiz, limanlara 250 kilometre uzaklıkta ve karayolu ulaşımı açısından önemli bir kavşak konumunda” dedi.
“BU TÜR TEMASLARLA BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ TANIRIZ”
Ticari iş birliklerinin gelişmesi açısından bu tür temasları önemsediklerini de ifade eden Erdoğan, “Dünya’nın neresinden olursa olsun herkese kapımız açık. Sizden de görüşmek için talep gelince sevindik. Bu tür temaslar, birbirimizi daha iyi tanımamız ve önyargılardan kurtulmamız için önemli bir fırsat. Ziyaretinizin Denizli, Türkiye ve Avustralya açısından hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
“TÜRK EKONOMİSİNE YÖN VEREN ŞEHİRLERİ TANIMAK İSTEDİM”
Avustralya Milletvekili Chris Hayes ise, kendilerini kabul etmeleri dolayısıyla DTO Başkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Avustralya’dan Türkiye’ye gelenlerin öncellikli amacı, ülkenizin tarihi alanları ile İstanbul gibi şehirlerini gezip geri dönmek oluyor. Ben ise, sizin gibi ekonomiye yön veren isimlerle de görüşmek istedim. Türkiye’yi ve Türkler’i en doğru böyle tanıyabilirim” dedi.
TÜRKLER’DEN VE TÜRKİYE’DEN ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ
Görüşmede Türklerden ve Türkiye’den övgüyle söz eden Avustralya Parlamentosu üyesi Hayes, “Kurtuluş Savaşı’nda yaşananlardan dolayı, vatandaşlarımızın Türklere bakış açısı çok farklı ve özel bir saygısı var. Avustralya’da yaşayan Türklerden yeni nesil olanları, kendini iyi yetiştirdi. Eskisine göre çok daha iyi meslek ve işler ile toplumsal statüye sahipler. Ülkemizde yaşayan Türkler, bizim için örnek vatandaşlar; bunu bir milletvekili olarak söylüyorum. Türkiye’nin Suriye’den gelenlere sağladığı desteğin de farkındayız. Onca olumsuzluk ve aksiliğe rağmen, tüm dünyada göçmenlere en çok yardımda bulunan ülke Türkiye! 15 Temmuz’da sizin gibi biz de şok olduk fakat, herkes gibi gördük ki sınırlarınızda PKK ve DEAŞ gibi terörist odaklar bulunmasına rağmen büyük bir başarı sağladınız. Halkınız, birlik olup ülkenize sahip çıktı” diye konuştu.
Yorum Yaz
Yönetim Kurulu
Uğur ERDOĞAN
Yönetim Kurulu Başkanı
Meclis
Salih SARIKAYA
Meclis Başkanı
İletişim Bilgileri
Yönetim Kurulu Başkanı | 295 00 10 |
Meclis Başkanlığı | 296 00 15 |
Genel Sekreter | 295 00 20 |
Genel Sekreter Yardımcıları | 295 00 21 295 00 22 |
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü | 295 00 24 |
Ticaret Sicil Müdürlüğü | 295 00 30 |
Hesap İşleri Müdürlüğü | 295 00 40 |
Oda Sicil Müdürlüğü | 295 00 45 |
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü | 295 00 50 |
Dış Ticaret | 296 00 55 |
Basın ve Halkla İlişkiler | 295 00 70 295 00 71 |
Kurumsal İletişim ve Organizasyon | 295 00 75 |
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) | 295 00 80 |
Bilgi İşlem | 295 00 95 |
Santral Telefon | 295 00 00 |
Faks | 295 00 90 |