REKLAMI GEÇ

Özer: Turizm çeşitlendirilmeli

Özer: Turizm çeşitlendirilmeli

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, alternatif turizm alanları ön plana çıkartılarak turizm sektörünün, yalnızca belli bir dönemde değil tüm yıl boyunca hareketlendirilebileceğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2015 Çarşamba, 10:11

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Turizmin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, istihdama ve ekonomiye katkısı nedeniyle en etkili araçlardan birisi olduğunu belirten Özer, “Turizmin ülkemiz ve ilimiz ekonomisine etkisi oldukça önemlidir. Turizm sektörü, mal ve hizmet ihracatını birlikte sağlamaktadır. Bu döviz kazandırıcı faaliyet, ulaştırma, sağlık, kişisel bakım, eğlence, yiyecek ve içecek gibi geniş bir alanda yapılan üretimin tüketilmesidir. Dolayısıyla başka yöntemlerle ihraç edilemeyen birçok hizmet, bu yolla ihraç edilerek döviz girdisi sağlamaktadır. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yılda yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını arttırmanın gayreti içindeyiz” dedi.

Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine işaret eden Özer, “İlimizde alternatif turizm alanları ön plana çıkartılarak turizm sektörü, yalnızca belli bir dönemde değil tüm yıl boyunca hareketlendirilebilmelidir. Alternatif turizm olarak İlimiz, kültür turizmi, inanç turizmi, kongre turizmi, eko turizmi, sağlık turizmi, üçüncü kuşak yaş turizmi, yayla turizmi, mağara turizmi, kış turizmi ve av turizmi gibi pek çok potansiyele sahiptir. Denizli’nin tarihi ve doğal güzelliği ile bilinen ve yer etmiş adıyla ön planda olan merkezi Pamukkale’dir. Hierapolis antik kenti ile iç içe olan Pamukkale, termal kaynakları, kar beyazı travertenleri ile yerli ve yabancı turizme, tüm yaz ve kış ayları boyunca hizmet vermektedir. Bu bölgede termal suyun içindeki maden oksitleri nedeniyle kırmızı su travertenleri meydana gelmiştir. Göze hitap eden bu travertenler, Pamukkale’nin 5 kilometre uzaklığındaki Karahayıt Bölgesinde bulunmaktadır. Kırmızı su travertenleri Ege Üniversitesi’nin verdiği rapora göre içerdiği zengin mineralleri ile eşsiz bir sağlık kaynağıdır. 60 derece sıcaklığa kadar çıkan termal sular; kalp, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir. Sarayköy, Karahayıt ve Pamukkale bölgelerinde kaplıca tedavi işletmeleri faaliyete geçmiş bulunmakla birlikte, Karahayıt Bölgesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandıktan sonra İlimizde termal sağlık ve kür merkezlerinin kurulması, kentimize yeni otellerin kazandırılması, Denizli Arkeoloji Müzesi’nin hayata geçmesiyle birlikte Denizli kent ekonomisi daha da canlanacaktır. Yapılan bu çalışmalar sonucunda İlimiz turizm sektörünün bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine daha fazla katkılar sağlayacağına inanıyor, 15-22 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlayacağımız Turizm Haftası’nın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar

Osman Paktürkel   -  Bağlantı 15 Nisan 2015, 12:12

Sayın Başkan, Turizm öne çıkarılmalı diyor ama bir yandanda Sarayköy gibi Termal Turizm bölgeleri enerji firmalarına ihale edilerek hem turizm hemde tarım yok ediliyor. Bundan sonra kimse sarayköy’den gelen zeytin, incirleri yemesin çünkü hepsi termal enerji santrallerinin atmosfere saldığı zehirli maddelerle kansorejen hale geliyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90