Özer: Yerli malında yüzde 15 avantaj var

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, kamu ihalelerinde yüzde 15’lik fiyat avantajı yakalayabilmek için “Yerli Malı Belgesi” alınması gerektiğini söyledi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2015 Çarşamba, 09:45
Yerli Malı Belgesi sahibi olanlara kamu ihalesine girerken yüzde 15’lik bir avantaj olduğunu söyleyen Başkan Özer, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çeşitli illerde düzenlenen “Yerli Malı Belgesi” ile ilgili tanıtım toplantılarına bizzat iştirak ederek, konuya dikkat çektiğini hatırlattı.
Yerli Malı Belgesi alınmasının rakiplere göre yarışa 15 adım daha önde başlama anlamına geldiğini vurgulayan Özer, “Yerli malı üreterek, kamu alımlarında malımızı yüzde 15 daha pahalı satma şansımız var. Bu çok önemli bir fırsattır. Bundan daha büyük bir teşvik olmaz diye düşünüyorum. Yerli ürün belgesi olan bir ürünün fiyatı yüzde 15 pahalı olsa bile kamu tarafından tercih edilecek olmasını, üyelerimizin çok iyi değerlendirmesini, bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Yerli malının tercih edilmesinin, üretim ve istihdamı da destekleyecek önemli bir unsur olduğunu dile getiren Özer, Yerli Malı Belgesi’nin Denizli Ticaret Odası tarafından verildiğini söyledi.
Başkan Özer, üreticilerin başvuru sırasında “Yerli Malı Belgesi” başvuru dilekçesi ve ekinde şu belgeleri getirmeleri gerektiğini söyledi: “Tüzel kişiler için, üreticiyi temsil ve ilzama yetkili kişi/kişilerin imza sirkülerinin aslı veya noter onaylı sureti, gerçek kişiler için aslı ibraz edilmek kaydıyla kimlik fotokopisi. Üreticiyi veya üreticiyi temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından imzalı taahhütname. (Yerli Katkı Oranı Hesap Cetveli ve hesaplamada baz alınan belgeler. Serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavirin ruhsat sureti. Eksperin konusunda uzman olduğunu gösteren belge sureti). Sanayi Sicil Belgesi sureti. Gıda İşletme Kayıt veya Onay Belgesi sureti. Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kayıt belgesi sureti (Örtüaltı Kayıt Sistemi ve benzeri). Müstahsil makbuzu veya fatura sureti. Maden Ruhsatı sureti. Diğer bilgi ve belgeler (kullanılan girdilerin menşei ve benzeri).”
Yorum Yaz
Yönetim Kurulu
Uğur ERDOĞAN
Yönetim Kurulu Başkanı
Meclis
Salih SARIKAYA
Meclis Başkanı
İletişim Bilgileri
Yönetim Kurulu Başkanı | 295 00 10 |
Meclis Başkanlığı | 296 00 15 |
Genel Sekreter | 295 00 20 |
Genel Sekreter Yardımcıları | 295 00 21 295 00 22 |
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü | 295 00 24 |
Ticaret Sicil Müdürlüğü | 295 00 30 |
Hesap İşleri Müdürlüğü | 295 00 40 |
Oda Sicil Müdürlüğü | 295 00 45 |
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü | 295 00 50 |
Dış Ticaret | 296 00 55 |
Basın ve Halkla İlişkiler | 295 00 70 295 00 71 |
Kurumsal İletişim ve Organizasyon | 295 00 75 |
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) | 295 00 80 |
Bilgi İşlem | 295 00 95 |
Santral Telefon | 295 00 00 |
Faks | 295 00 90 |