REKLAMI GEÇ

VIII. Ticaret ve Sanayi Şurası gerçekleştirildi

VIII. Ticaret ve Sanayi Şurası gerçekleştirildi

8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na Denizli’den Denizli’den TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve ilcçe oda başkanları katıldı. DTO Başkanı Necdet Özer, ticaret ve sanayinin önündeki engeller ile bölgesel sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili bakanlar ve bürokratlara aktarıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2015 Cuma, 10:32

8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Toplantıda, 81 ilin oda-borsa başkanları illerindeki en önemli sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan hükümete aktarma fırsatı buldu.

365 Oda ve Borsa başkanlarının katılımıyla gerçekleşen şuraya, Denizli’den TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mehmet Sürücüoğlu, Babadağ Ticaret Odası Başkanı Asım Aktepe, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Sarayköy Ticaret Odası Başkanı Orhan Dikici ve Tavas Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık katıldı.

ic-2

Başkan Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, oda ve borsaların, büyük bir gayretle kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, 81 il ve 160 ilçedeki mikro ve makro ekonomik sorunları belirlediklerini söyledi. Ardından, çözüm önerilerinin de hazırlandığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, tüm bu sorun ve önerileri, ilgili bakanlıklar ve kamu kurumları bazında da tasnif ettiklerini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise konuşmasında, “Eğer biz, ‘Türkiye ilk 10 büyük küresel ekonomi arasına girecek’ diyorsak, bunu söylem, bunu bir şiar, bunu slogan gibi söylemek değil, onun altyapısını kuracak şekilde her bir şehrimizin dönüşümünü sağlamak durumundayız.” dedi.

ic-1

Özer: “Şura, ekonominin büyümesine destek verecektir”
Şura ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Necdet Özer, 8. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda ticaret ve sanayinin önündeki engeller ile bölgesel sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili bakanlar ve bürokratlara aktarıldığını belirtti. Bu çalışma ile ekonominin adeta röntgeninin çekildiğini vurgulayan Özer, “Şura toplantısında, özel sektörün mikro ve makro sorunları belirlendi ve ardından da çözüm önerileri hazırlandı. Toplam 1850 sorun, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere ilgili bakanlıklara kitapçık halinde dağıtılmıştır. Ele alınan bu hususlar, kamu-özel sektör işbirliğine yeni bir ivme kazandırarak, ekonominin büyümesine destek verecektir.” dedi. Özer, şura için ildeki ve bölgedeki sözcü seçimlerinin gerçekleştirildiğini, 8 Denizlili oda başkanı olarak şura öncesinde yaptıkları toplantıda, Denizli Sanayi Odası Başkanı, Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat Keçeci’yi temsilci olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

ic-3

Denizli’nin sorunlarını Keçeci dile getirdi
Şurada Denizli’yi temsilen konuşan Başkan Müjdat Keçeci, Denizli için belirlenen sorunların şunlar olduğunu söyledi: “Türkiye’de en çok ihracat yapan 8. il olan Denizli’de biz senelerdir karayoluna mahkumuz. Artık Denizlili ihracatçılar olarak, doğrudan demiryolu ile limana ulaşmak istiyoruz. Hem Türkiye’nin hem de Denizli’nin kendisini uluslararası alanda kanıtlamış bir sektörü olan mermerciliğin daha da gelişmesi için Islah Mermer Organize Sanayi Bölgesi’ne ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konudaki mevzuatlar yeniden düzenlenerek veya doğru yorumlanarak mermer sektörümüze, düzenli ve verimli bir üretim alanı talep ediyoruz. Sağlık turizmi, kür kentleri ve kür merkezleri ile ilgili yasal mevzuat ortaya koyulması, Karahayıt-Denizli ve Türkiye’deki termal sağlık merkezleri için hayati önem taşımaktadır. Yasal mevzuatla ilgili daha önce Denizli Valiliği öncülüğünde yapılmış olan ve Sağlık Bakanlığı’na gönderilmiş olan çalışmanın bir an önce değerlendirilmesini beklemekteyiz. Ayrıca modern ve sağlıklı bir yaşamın da bir merkezi olmaları nedeniyle söz konusu bölgelerde iyi bir imar değişikliğine ihtiyaç duyulmaktadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90