REKLAMI GEÇ

Ak Partili Özkan’dan asgari ücrete ikinci zam açıklaması

Ak Partili Özkan’dan asgari ücrete ikinci zam açıklaması

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, asgari ücrete bir yılda iki zam yapılabileceğini söyledi. Özkan, “Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2022 Perşembe, 10:41

Özkan, TVNET’te canlı yayınlanan ve gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün sunduğu Sert Sorular programında konuştu.

Karagöz, Özkan’a “Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?” sorusunu yöneltti.

“BUNU DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunu daha önce ifade ettiğini belirten Özkan bunun mümkün olduğunu belirterek “Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız” ifadelerini kullandı.

“Bu CHP’nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız” diyen Özkan, vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerinin altını çizdi.

“MALİYET ARTIŞI OLURSA VATANDAŞIN GELİRİNİ DE ARTIRIRIZ”
Özkan ayrıca, “Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız” diye konuştu.

Yorumlar

MUSTAFA SEYYAR   -  Bağlantı 28 Mart 2022, 15:40

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA 15 YILA YAKIN ESNAFLIK YAPTIM.SOSYAL GÜVENLİĞE SGDP ÖDEDİM. BU GİBİ DURUMLARDA İNTİBAK DÜŞÜNÜLEMEZ Mİ.

MUSTAFA SEYYAR   -  Bağlantı 28 Mart 2022, 15:35

BEN ZİRAAT BANKASI EMEKLİSİYİM.BANKADA 10 YIL HİZMETİM VAR. KAPANAN BANKALARDAN DEVROLDUM. DEVİRDEN ÖNCE 8 YILLIK ETİBANKDA HİZMETİM VAR 20 AY ASKERLİK BORÇLANMAM VAR. ŞU ANDA BENİM EMEKLİ MAAŞIM ASGARİ ÜCRETLİNİN ALTINDA.

basicman   -  Bağlantı 18 Mart 2022, 10:18

maliyet artışlarını önleme çabası zor tabi.vatandaşa karşı popülist kaybı yaşamamak için küçük esnafı heba ediyorsunuz.bu iş bumerang gibidir sizi vuracak şaşıracaksınız..

İşçi Hakkı   -  Bağlantı 17 Mart 2022, 15:03

Önceden yılda iki defa asgari ücret artıyordu zaten ve alım gücü iyiydi, bire düşüren akp….!!!!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı