REKLAMI GEÇ

Beyanname verme süresi 25 Şubat’ta bitiyor

Beyanname verme süresi 25 Şubat’ta bitiyor

Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, basit usule tabi mükelleflerin, yıllık gelir vergisi beyannamelerini 25 Şubat 2011 tarihine kadar vermeleri gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2011 Pazartesi, 17:32

Geliri sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olan mükellefler için beyanname verme süresinin 1 Şubat 2011 tarihinde başladığını hatırlatan Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, “Mükelleflerimizin 2010 yılı kazançlarına ilişkin beyannamelerini Şubat ayının başından 25. günü akşamına kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine vermeleri gerekmektedir. Şubat ayı içerisinde verilecek olan beyannameler üzerinden hesaplanacak olan gelir vergisi, mükelleflerimizce Şubat ve Haziran aylarında olmak üzere vergi tahsiline yetkili olan banka şubeleri, bağlı bulunulan vergi dairesi veya bağlı bulunan vergi dairesinin belediye sınırları dışındaki herhangi bir vergi dairesine iki eşit taksitte ödenebilecektir” dedi.

Tunçağıl, basit usule tabi mükelleflerin, vergisel yükümlülüklerini yerine getirirken faydalanmaları amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ve Vergi Dairesi Başkanlığınca, vergi dairesi müdürlüklerine gönderilen, Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberi’ne vergi dairelerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan form ve yayınlar kısmından ulaşabilmelerinin mümkün olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı