REKLAMI GEÇ

“Bizi gözden çıkardılar”

“Bizi gözden çıkardılar”

Denizli’de ard arda gelen kötü haberlerin ülkemizin gerçeğini yansıttığını belirten TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Başkan Vekili Onur Bilenoğlu, hükümetin tekstil sektörünü gözden çıkararak işsizliği pompaladığını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 14 Ekim 2009 Çarşamba, 17:26

Tekstil Mühendisleri Odası Başkan Vekili Onur Bilenoğlu, Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen’in, intiharının ardından yaptığı açıklamada, “Denizli’nin idealist sanayicilerinden Osman Nuri Sözkesen’i kaybettik. Kederli ailesine, yakınlarına ve Funika camiasına başsağlığı diliyoruz. Denizli’de vizyonun ve ilklerin simgesi haline gelmiş olan Sayın Sözkesen’i edebiyete uğurlarken, bu elim olaya sebebiyet veren kriterleri ve sorumlularını da göz ardı etmiyoruz” dedi.

‘Mesajı algılamalarını bekliyoruz’
Bilenoğlu, “Biliyoruz ki; bilimi destek alıp yeniliklere yelken açan Sözkesenler kolay yetişmiyor. Gelinen acı nokta, yarım yamalak açıklanan ya da gösterilmek istenen ‘güvenlik zafiyeti’, ‘personel gafleti’, ya da ‘bir iş adamının cinneti’ değildir, hayatı olumlu, ince mesajlar vermek ve eğitmekle geçen Sayın Sözkesen’in son ve en acı mesajıdır. Başta odalar, birlikler, dernekler ve STK’lar olmak üzere yönetimlerin, hükümetin yetkili ve sorumlu organlarının bu mesajı algılamalarını bekliyoruz” dedi.

‘Sanayiciyi yalnız bıraktılar’
Sektörün ve Denizli’nin geldiği bu noktada yapılanların yetersiz, söylemlerin etkisiz olduğunu ifade eden Bilenoğlu, “Sorumlular sırtını dönüp sanayiciyi, yatırımcıyı, emekçiyi yalnız bırakmış; sektörü ve Denizli’yi gün be gün bitme noktasına getirmiş, işsiz ordularına kayıtsız kalmıştır. Tekstil sektöründe Sözkesen gibi mücadelesinde alnının akıyla, dürüst ve adaletli çarpışan tüm meslektaş, yatırımcı, emekçi arkadaşlarımız benzeri durumlarla karşı karşıya desteksiz, savunmasız bırakılmıştır. Bunun üstüne sanayici-yatırımcının ‘Adam gibi adam’ olmamakla hakarete uğraması, ‘işini bilmeyen, başarısız’ olmakla aşağılanmış olması da cabasıdır” dedi.

‘Nice kayıplar yaşamamak için mesajı es geçmeyin’
Bilenoğlu, açıklamayı sadece Tekstil Mühendisleri Odası başkan vekili olarak değil, aynı zamanda tüm meslek hayatını Osman Nuri Sözkesen ile birlikte geçirmiş biri olarak yaptığını belirterek, “O’nun takımdaşı, iş arkadaşı, çalışanı, ortağı ve öğrencisi olmanın haklı gururu ile haykırıyorum: Sesimizi duyurulması gereken tüm kurum ve kuruluş yönetimleri,
Gözyaşlarını siliyoruz ve gözbebeklerimizdeki irade, inanç ve karanlıkla aynı zamanda bir kutup yıldızımızı, bir deniz fenerimizi kaybetmenin derin izler bırakacak yangınıyla yüzünüze bakıyoruz. Bu acı mesajı da, sonrasında yenilerini almamak ve yeri doldurulamayacak Sayın Nuri Sözkesen gibi daha nice kayıplar yaşamamak için es geçmeyin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı