REKLAMI GEÇ

“Bora Jet havayolu için son şansımız”

“Bora Jet havayolu için son şansımız”

Vali Yavuz Erkmen, Bora Jet’in Ankara ve İstanbul uçuşlarına başlaması nedeniyle yaptığı basın toplantısında, “Bu uçuşlar da iptal edilirse, Denizli-Ankara uçuşları biter. Bu son şans. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Eylül 2010 Çarşamba, 17:34

Denizli’de, THY’nin dışında, ilk kez bir özel havayolu şirketi, Ankara-Denizli-İstanbul uçuşu yapıyor. Bora Jet’in Ankara-Denizli-İstanbul arasında yaptığı uçuşlar, 20 Eylül’de başladı.

Bora Jet’in Denizli’den uçuşlara başlaması sonrasında, Vali Yavuz Erkmen, uçuşlara vatandaşların gereken ilgiyi göstermesini sağlamak amacıyla basın toplantısı yaptı.
Denizli Valiliği’nde yapılan toplantıya, DTO Başkanı Necdet Özer, Bora Jet Denizli Genel Satış Acentesi Köseoğlu Seyahat Acentesi’nin sahibi Turan Köseoğlu ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk de katıldı. Toplantıda, Vali Yavuz Erkmen, Bora Jet’in Denizli-Ankara uçuşları için son şans olduğunu belirterek, “Bu uçuşlar da iptal edilirse Denizli-Ankara uçuşları biter. Bu son şans. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım” dedi.

“Anadolu Jet ile tekrar uçmayı düşünmedik”
Anadolu Jet’in, Çardak Havaalanı’ndaki pist bakıma alınmadan önce 2.5-3 ay kadar
Ankara-Denizli uçuşlarını sürdürdüğünü, ancak bakımın bitmesinden sonra da Anadolu Jet ile tekrar Ankara’ya uçmayı düşünmediklerini belirten Vali Yavuz Erkmen, “Çünkü Anadolu Jet, bizden uçuşlar için belli bir doluluk garantisi ve uçakların boş kalması durumunda da aradaki farkın ödenmesini istiyordu. Sivil toplum kuruşları ve biz çok çabaladık, ancak yeterli yolcu sayısını yakalayamadık. Ne şehri fazla yormak istedik ne de kendimiz yorulalım dedik. Bu nedenle, Anadolu Jet ile tekrar uçmayı düşünmedik” dedi. Vali Erkmen, Anadolu Jet ile Ankara uçuşları için yaptıkları protokol sonrasında, Ankara uçuşları için firmaya herhangi bir ödeme yapmadıklarını ve yapmayacaklarını söyledi.

“Bora Jet, Zonguldak’tan da tanıdık bir firmaydı”
Havayolu ulaşımı konusunda, Denizli-Ankara hattını feda etme düşüncesinde olmamaları sebebiyle, Ankara uçuşlarını sürdürmek için, Bora Jet firması ile temasa geçtiklerini ifade eden Vali Erkmen, “Bora Jet, Zonguldak’tan da tanıdığımız bir firmaydı. Ankara uçuşları için teklifi Bora Jet’e biz götürdük. Bora Jet’ten ekipler Denizli’ye geldi ve Ankara uçuşlarının olabileceği kanaatine vardılar. 20 Eylül’den itibaren de uçmaya başladılar” dedi.

İstanbul uçuşları Sabiha Gökçen’den
Bora Jet’in Denizli’den sadece Ankara’ya değil, İstanbul’a da uçuş yapacağını ve İstanbul uçuşlarının Sabiha Gökçen Havaalanı çıkışlı olacağını vurgulayan Vali Erkmen, “Sabah 7.30’da İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan kalkan uçak Denizli’ye gelecek. Denizli’den Ankara’ya 09.15’te uçak kalkacak. Ankara’dan Denizli’ye akşam 20.00’de uçak kalkacak ve Denizli’den İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na da 21.45’te uçuş var” dedi. Vali Erkmen, Bora Jet’in ilk planda, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün uçuş yapacağını, daha sonra talebe göre uçuş sayısını artırabileceğini söyledi.

“Denizli’den Antalya ve
Nevşehir’e de uçuş düşünülüyor”
Bora Jet’in filosunda 4 uçak bulunduğunu ve uçakların 66 kişilik olduğunu belirten Vali Erkmen, “Bora Jet’in 66 kişilik uçakları, Ankara uçuşları için çok uygun. Bu hattın oturması demek, Bora Jet’in Denizli’ye kalıcı olarak yerleşmesi ve yeni çapraz uçuşlar yapılması anlamına geliyor. Daha sonra, Denizli-Nevşehir ve Denizli-Antalya hatlarının da devreye alınması için çalışma yapılıyor. Ama bunun için öncelikle Denizli-Ankara hattını ayakta tutmamız ve devamlılığını sağlamamız gerekiyor” dedi.

“Bora Jet son şansımız”
Bora Jet’in, Anadolu Jet’in aksine, sırf kamu menfaatini düşünerek Denizli-Ankara uçuşlarına destek vermesinin çok güzel olduğunu ifade eden Vali Erkmen, “Bora Jet ile doluluk oranı ile ilgili herhangi bir protokol yapmadık, ama hattın tutmasını ve kalıcı olmasını istiyoruz. Bize Anadolu Jet gibi yapmadılar. Anadolu Jet de haklı aslında, 60 yolcuyla bile gitseler zarar ediyorlar. Denizli-Ankara uçuşları için Bora Jet son şansımız. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bu iptal edilirse, Ankara uçuşları biter” diye konuştu.

“Bora Jet ile rekabet ortamı doğdu”
Bora Jet’in Denizli’deki genel acenteliğini, Köseoğlu Seyahat Acentesi’nin yaptığını, daha sonra firmanın acente sayısını artıracağını ifade eden Vali Erkmen, “Denizli-Ankara uçuşları için bilet fiyatı 89 TL, Denizli-İstanbul için 79 TL. Ama biz Denizli-Ankara uçuşunun fiyatını da 79’a çekmeyi istiyoruz. 66 kişilik uçakları doldurabileceğimizi düşünüyoruz. THY, İstanbul’a 200 TL civarında götürüyor. Bora Jet’in de gelmesi ile bir rekabet ortamı doğdu. Bu uçuşlar tuttuğu takdirde, Denizli, Bora Jet’in Ege Bölgesi’ndeki merkezi olabilir” dedi.

Öger Tur’dan müjde
Denizli için havayolu taşımacılığında, önemli bir gelişme daha yaşandığını dile getiren Vali Erkmen, “Havacılıkla ilgili bir internet sitesinde, Öger Tur’un bir açıklaması yer aldı. Öger Tur Genel Müdürü Selim Ataş, 2011 yaz programına ek olarak, Çorlu ve Çardak Havaalanı’na doğrudan uçuşlar yapacaklarını duyurdu. Almanya’dan direkt Denizli’ye 2011 Nisan-Mayıs aylarında uçuşlar başlayabilir. Bu uçuşlar da çok önemli. Bu turizm açısından da bizi memnun edecek bir gelişme” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı