REKLAMI GEÇ

BORÇ YAPILANDIRMASI İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

BORÇ YAPILANDIRMASI İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması için vergi daireleri hazırlıklarını sürdürüyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Aralık 2010 Pazartesi, 18:19

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması çalışmalarının, yasalaştırılarak 2011 başında yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı da bu yapılandırma için gerekli çalışmalara başladı. Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı’ın düzenlediği toplantıda, merkezdeki ve ilçelerdeki vergi dairelerinin müdürleri ve bağlı vergi dairesi bulunan ilçe malmüdürleri ile yapılacak işlemler ayrıntılı olarak gözden geçirildi.

“Ön çalışmalar yapılacak”
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, “Toplantıda, mükelleflerin ileride hak mahrumiyetine uğramalarını önlemek açısından alınacak önlemler belirlendi. Daire içi çalışmalarla mevcut borçlu mükelleflerin borçlarının kesinleştirilmesi, iadelerin sonuçlandırılması, emanet hesaplarının gözden geçirilerek borçların netleştirilmesi, mükelleflerin adres bilgilerinin araştırılarak en son haliyle yenilenmesi, özellikle süreksiz mükellefiyeti olan mükelleflerin dosyalarının daha dikkatli taranması hususlarında ön çalışmalar yapılacak. Daire amirleri ve vergi memurları uygulamanın sağlıklı bir şekilde yapılması için gerekli hassasiyeti gösterecek” dedi.

İş adamları bilgilendirilecek
Tunçağıl, yasanın uygulamaya girmesiyle birlikte, bütün mükellefleri ve mali müşavirleri bilgilendirme ve etkin bir şekilde uygulama için toplantı ve seminerler verilmesi için de hazırlıkların şimdiden başlatıldığını söyledi. Tunçağıl, “Denizli Vergi Dairesi Başkanlığımızca, 22 Aralık Çarşamba günü saat 10.00’da, Denizli Ticaret Odası’nın toplantı salonunda, Denizli’deki meslek odaları başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle, anılan kanun taslağı hakkında ön bilgilendirme toplantısı yapılacak. Bu toplantıda, oda başkan ve yönetim kurulu üyelerine, mevcut haliyle yasa taslağı hakkında bilgiler verilerek, mükelleflerin bu konuya dikkatinin çekilmesi amaçlanıyor” diye konuştu.

Vergi mükelleflerini de uyaran Tunçağıl, “Mükelleflerimizin getirilen avantajlardan yararlanmaları ve aksi durumda ileride güç durumlarda kalmamaları açısından, yararlarına olan düzenlemeleri takip ederek, azami ölçüde istifade etmeleri ve hazırlıklarını buna göre yapmaları menfaatlerine olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı