REKLAMI GEÇ

BORÇ YAPILANDIRMASINI ANLATTILAR

BORÇ YAPILANDIRMASINI ANLATTILAR

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 22 Aralık 2010 Çarşamba, 17:40

Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, Gelir İdaresi Grup Müdürü Mehmet Eroğlu, SGK İl Müdürlüğü Şefi Abdullah Mersin, DTO Başkanı Necdet Özer, Esnaf Odaları Başkanı Musa Çelikkol, oda başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

TAKSİT KOLAYLIĞI
Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, SGK, İl Özel İdare Müdürlükleri, belediyeler, Yurt-Kur, TRT, organize sanayi bölgeleri, KOSGEB gibi bir çok kurumun yeni düzenlemeyle vergi borçlarının yapılandırılacağını belirterek, “Düzenlemeyle vergi aslına bağlı kesilen cezaların tamamı, alacak aslına bağlı olmayan cezaların yüzde 50’si ve gecikme cezası, zammı ile fer’i alacakların tamamı affediliyor” dedi. Tunçağıl, yeni düzenlemenin tasarı halinde olduğunu belirterek, “Bu tasarıda kesinleşmiş alacaklar yeniden yapılandırılacak. İhtilaflı alacakların ihtilafına son verilerek tahsilatı hızlandırılıyor. Matrah ve vergi artırımı sağlanıyor. Stok beyanı ve kayıtlarının düzeltilmesi öngörülüyor. Yapılandırılan alacakların taksitle ödenmesi kolaylığı sağlanıyor” diye konuştu.

ÖDEMELER AKSARSA NE OLACAK?
SGK İl Müdürü Ayhan Dorum ise SGK, Bağ-Kur ve idari para cezaları gibi cezaların hepsinin bir yapılandırma ile 6, 9, 12, 18 ay taksitlendirileceğini ifade ederek, “Bunun iyi tarafı ödemelerin her ay değil, iki ayda bir olması. Bu mükelleflerin borçlarını ödeme konusunda daha rahat olmasını sağlayacak. Ancak ödemenin yapılmaması halinde bu düzenlemeden faydalanamayacaklar” diye konuştu. Toplantıda diğer konuşmacılar da yeni düzenleme ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı