REKLAMI GEÇ

“Bu şartlarda ideal olanı bu değil”

“Bu şartlarda ideal olanı bu değil”

Memur-Sen Konfederasyonu Denizli Temsilcisi Mehmet Baysal, toplu görüşmelerin tamamlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, “Bu şartlarda ideal olanı değil, bu yasayla koparabileceğimizin azamisini masadan almış olduk” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Eylül 2008 Salı, 00:00

Hükümetle sendikalar arasında geçtiğimiz günlerde yapılan toplu görüşmelerin bir değerlendirmesini yapan Memur-Sen Konfederasyonu Denizli Temsilcisi Mehmet Baysal Memur Sendikaları Konfederasyo’nun toplu görüşmeler öncesi, taleplerini net olarak ortaya koyduğunu belirti. Baysal, memurlar adına oldukça verimli görüşmeler yapıldığını söyledi. Diğer sendikalardan birinin görüşmelerin başında işi şova dönüştürme gayreti içinde olduğunu öne süren Baysal, “Onların, baştan hükümetin her türlü teklifine razı tavrı ve söylemleri varken, Memur-Sen Konfederasyonu’nun memurlar adına, onların beklentilerini azami ölçüde gerçekleştirmek için çalışması ve gayreti vardı. Konfederasyonumuzun en önemli taleplerinden olan en az 103 YTL en fazla 264 YTL olarak belirlenen ek ödeme, toplu görüşmeler öncesinde sonuç verdi” dedi.

Alınan sonucun Memur-Sen için ideal olan bir sonuç olmadığını belirten Baysal,

“Alınan sonuç bu yasayla alınabilecek en iyi sonuçtur. Biz toplu görüşme masasına gelirken çalışanların beklentilerine çözüm olabilecek ekonomik, sosyal bütün konularla ilgili çalışmalar yaparak hazırlıklı gelmiştik. Kısa, orta ve uzun vadeli taleplerimizi ortaya koymuştuk. Biz burada bu çalışmaları yaparken hem konfederasyonlar olarak sosyal diyaloga kapı aralayıp çalışanlar adına ortak bir talebe dönüştürmede ideal olanı değil, bu yasayla koparabileceğimizin azamisini masadan almış olduk. Bunun da hedeflenenden, planlanandan yukarıya çıkmış olmasını, toplu sözleşmeli sendikal hakka geçişte paydaş olma ümidiyle başlangıç olmasını  önemsiyoruz. Bu süreçte 15 gün bütün yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşerek masanın anlamlı hale gelmesi için çalıştık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı