REKLAMI GEÇ

DENİZLİ MARKA OLACAK

DENİZLİ MARKA OLACAK

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, başta tekstil olmak üzere en fazla ihracat yapılan mermer, bakır, gıda gibi sektörlerde Denizli markası oluşturacaklarını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2010 Perşembe, 17:44

Dünyada marka olmuş şehirler arasında yer alan onlarca kente Denizli’de katılacak. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) koordinatörlüğünde, Denizli Valiliği ve diğer paydaş grupların katkılarıyla hedefe ulaşılmak için yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Başta tekstil olmak üzere en fazla ihracatı yapılan mermer, bakır, gıda gibi sektörler bir tema altında birleştirilerek Denizli markası oluşturulmak isteniyor.
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı açıklamada, Denizli’nin sadece Ege Bölgesi’nin değil, ülkenin ve dünyanın önemli sanayi, kültür, turizm, ticaret merkezlerinden bir tanesi olduğunu kaydetti. DENİB olarak Denizli’de bulunan Pamukkale, tekstil, traverten gibi enstrümanlardan yararlanmak istediklerini vurgulayan Kocasert ”Biz ‘şehrimize daha ne yapılabilir?’ ile yola çıktık ve ”Made in Denizli” sloganıyla Denizli’yi bir marka kent haline getirmek için çalışmalarımıza başladık. Denizli şu anda 2 milyar doların üzerinde ihracatı ile Türkiye ihracat liginde 8. sırada yer alan önemli bir kent. Ancak sadece sanayiyle, tekstille değil, turizmle, Pamukkale’yle, Laodikya’yla, Hierapolis’le, Buldan’la, Babadağ’ıyla ünlü bir kent. Bunun yanı sıra dünya traverten rezervinin de çok önemli bir kısmına sahibiz” dedi.
DENİB olarak artık Denizli’nin bakırını telini, travertenini de ihraç edebilecek konumda olduklarını belirten Kocasert, ”Made in Denizli” sloganıyla kentimizin beyin haritasındaki yerini daha da yukarılara taşıyalım. Şehrimizi dünyada daha da bilinir, algılanır hale getirelim istedik. Şehrimize ait olan ünlü ürünleri başta ev tekstili olmak üzere buna traverteni, kabloyu, tarımı özellikle üzümü, şaraplarımızı katarak turizmle zenginleştirip Pamukkale enstrümanını da kullanarak dünyada daha geniş kitlelere tanıtmak istiyoruz” diye konuştu. Denizli’den yapılan ihracatı artırmak istediklerinin altını çizen Kocasert, ”Hem orta vadede 3 milyar dolara taşımak hem de şehrimiz firmalarına rekabet avantajı sağlayarak karlılığı artırmak istiyoruz. Öyle sanıyorum ki bütün kent el ele vererek Ankara’nın da desteğini alarak biz orta vadede, ki biz bunun için 5 yıllık bir süreci seçtik, başarılı olacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Solingen’in Almanya’da bıçaklarıyla ünlü bir kent olduğuna dikkati çeken Kocasert, Denizli’nin de havlu ve bornozuyla tanınır hale geleceğini öne sürdü. Dünyada çok fazla seyahat edilen birkaç tane hava yolu şirketinin hava yolu dergilerine ”Dünyanın en iyi havlusunun Denizli’de yapıldığını biliyor musunuz?”, ”Hiç Denizli bornozu giydiniz mi?” ya da ”Dünya traverten rezervinin neredeyse yarısı bizde” şeklinde sloganlarla ilanlar vermek istediklerini dile getiren Kocasert, şöyle dedi: ”Sahip olduğumuz enstrümanlarla kentimizi dünyada tanınır hale getirmek istiyoruz. Yılda 10 milyon turistin geldiği Antalya Hava Limanı’nda bulunan bilbordlara Denizli’yi tanıtan afişler asmayı düşünüyoruz. Pamukkale’ye gelen turistlere ürünlerimizi tanıtmak için ürünlerimizi tanıtıcı totemler yapacağız. Dünyanın çeşitli fuarlarına firma olarak değil de Denizli olarak katılmak istiyoruz. ‘Ürünlerimiz Denizli ürünüdür’ sloganıyla bir köşe kurulsun istiyoruz. Almanya’da yoldan geçen sade bir vatandaş herhangi bir mağazaya girdiğinde bu mağazaya ‘Havlularınız Pakistan malı mı? Denizli malı mı?’ desin istiyoruz. Denizli ürünlerini ön plana çıkarıp daha fazla talep edilir, daha fazla rağbet görür hale gelmesini istiyoruz. Biraz zamana ihtiyacımız var. Uzun soluklu bir proje, başaracağımıza inancımız tam.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı