REKLAMI GEÇ

“Denizli, sosyal patlamanın eşiğinde”

“Denizli, sosyal patlamanın eşiğinde”

Tekstil sektöründe yaşanan sıkıntıların, sanayicinin yanı sıra işçi kesimini de sıkıntıya soktuğunu belirten Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, yalnızca birkaç ay içerisinde binlerce tekstil işçisinin işsiz kaldığını söyledi. Bakırsoy, “Denizli sosyal patlamanın eşiğinde” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2008 Cuma, 00:00

Son üç yıl öncesine kadar, Denizli’nin lokomotif sektörü olan tekstilde, 50 bin işçinin istihdam edildiğini kaydeden Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, AKP hükümetinin uyguladığı düşük kur, yüksek faiz politikasıyla başlayan sıkıntıların, bugün binlerce insanın işsiz kalmasıyla sonuçlandığını söyledi. Tarım sektörü ile pamukçuluğun ihmal edilmesiyle süregelen yanlış politikaların, komşu illere uygulanan teşvik politikası ve Çin tehdidi ile birlikte devam ettiğini söyleyen Bakırsoy, sektörün kaderine terk edildiğini öne sürdü.

Sanayicinin yanı sıra, sektörde emek gücüyle çalışan işçilerin de yaşanan tüm bu olumsuzluklardan etkilendiğini belirten Bakırsoy, “Bu bağlamda ekonomik sıkıntılar Denizli’yi sosyal patlamanın eşiğine getirmiştir. İlimizde bugün boşanmalar artmış, ahlak değerleri zayıflamış, Denizli insanı hak etmediği kültürel yozlaşmayla karşı karşıya bırakılmıştır” diye konuştu.

Şimşek ne diyecek?

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in ilimize yapacağı ziyarete de değinen Bakırsoy, “Sayın Bakanın Denizli’ye yapacağı ziyarette tekstilcilerimizin yarasına merhem olacağını sanmıyorum. Sayın Bakan masal anlatıp gidecek. Sıkıntılar ise artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Zeybekci ne yapardı?

Açıklamasında işadamlarına da seslenen DP Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, “Başbakanın yakın arkadaşı olan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci hepinizin bildiği gibi tekstilci. İktidarda AKP olmasaydı ve tüm bu sıkıntılar yaşansaydı, Zeybekci’nin bu sıkıntılar karşısında tepkisi ne olurdu, bunu merak ediyorum. Sayın Zeybekci ve arkadaşları, tekstil sektörünün içinde bulunduğu bu açmaza sessiz kalırlar mıydı? Bazı sanayici ve aynı zamanda AKP’li arkadaşlara tavsiyede bulunuyorum. Parti rozetlerinizi çıkararak çalıştırdığınız işçilerin geleceğini düşünün” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı