REKLAMI GEÇ

Denizli, tarihi bir toplantıya ev sahipliği yapacak

Denizli, tarihi bir toplantıya ev sahipliği yapacak

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, 13 Şubat ‘ta 9 bakan, 8 ilin valisi ve sivil toplum örgütü liderleri ve dernek başkanlarının katılı ile yapılacak ‘Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ (EKK) toplantısının kent için tarihi öneme sahip olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2010 Salı, 17:49

Denizli tarihinde ilk kez yapılacak toplantıda, kentin ve bölgenin sorunlarının masaya yatırılacağını ifade eden DTO Başkanı Özer, “Her geçen gün şehircilik ve ekonomik açıdan büyüyen ilimizin sorun, istek ve çözüm önerilerinin 8 ilin katımı ile yapılacak bölgesel bir toplantıda ele alınacak. Toplantıda gündeme getirilecek sorunların tespiti ile ilgili olarak yönetim kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz ve çeşitli meslek kuruluşlarıyla sorun tespiti yapıyoruz. Tespit çalışmalarımızın ardından özel sektörü ilgilendiren sorunlar ve çözüm önerilerinin bulunduğunu dosyamızı Valimiz Yavuz Erkmen’e ileteceğiz. Valimiz de şehrimizi ilgilendiren diğer sorunlarla bizim dosyamızı birleştirerek Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyelerine sunacak” dedi.
Sorunlar dosyası hazırlanıyor
Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu üyeleriyle de toplantı yapacaklarını, onlarında istek ve beklentilerinin alınacağını ifade eden DTO Başkanı Özer, “DTO olarak hazırlayacağımız ancak kesin olmayan istekler ve çözüm bekleyen sorunlar dosyasında kıdem tazminatı konusunun uygun açıdan tekrar ele alınmasını isteyeceğiz. Emek piyasalarının esnekleşmesi firmaların iflas etmeden küçülmelerini mümkün kılacaktır. Kamunun yeni bir finansman kaynağı olması açısından da yeni yapısal reform cesaretle yapılmalıdır. Vakit geçirilmeden ihracatın teşvik edilmesini de bakanlarımızdan isteyeceğiz. Leasing ile yapılan makine ve teçhizat alımlarının teşvik edilmesi de önemli. İşletme kredilerindeki darlık nedeni ile uygun kredi kaynaklarının bir an önce devreye sokulması da talep edeceğimiz konular arasında yer alıyor. İstikrarlı ve rekabetçi bir kur politikasıyla ihracata dayalı kalkınma stratejisi benimsenirse dev bir dalga gibi gelen istihdam sorununda çözüleceğini toplantıda dile getireceğiz. Özellikle ihracata dönük malların üretimini yapan fabrikalarda girdi maliyetlerini aşırı etkileyen elektrik ve doğal gaz üzerindeki vergilerin bir kısmının iade edilmesiyle ihracatçımız dünya piyasalarında rekabet edebilir hale gelecektir. Bu ve bunlar gibi önemli konularımızı dosyada toplayarak Valimiz Yavuz Erkmen’e sunacağız. Bu toplantı ilimiz ve yaşadığımız sorunların çözümü için çok iyi olacak. Olumlu sonuçlar bu toplantı sonunda çıkacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı