REKLAMI GEÇ

Dentaş, notunu yükseltti

Dentaş, notunu yükseltti

Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi AŞ, kurumsal yönetim derecelendirme notunu yükseltmeye devam ediyor. Dentaş’ın notu 7.82’den 8.03’e yükseldi.

/ DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2010 Salı, 17:54

Dentaş Ambalaj, Anadolu’da ve ambalaj – kağıt sektöründe kurumsal yönetim derecelendirme notu alan ilk, İMKB’de ise 10. firma olmuştu. Dentaş Ambalaj, 2008 yılında 7.08 olarak aldığı notunu, 2009 yılında 7.82’ye, 2010 yılında da 8.03’e yükseltti.

Kurumsal yönetim derecelendirme endeksinde toplam 29 şirket yer alıyor. Bu şirketlerden sadece 14’ü, Dentaş gibi sanayi şirketi ve sadece 5’inin merkezi İstanbul dışında. Dentaş gibi yüzde 100 yerli sermayeye sahip şirket sayısı ise 16.

CSA Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, “Küreselleşen dünyada uluslararası standartlara uyum sağlamak ve sürdürülebilir hissedar değeri yaratmak, istikrarlı büyümek için çok büyük önem taşır. Bununla birlikte kurumsal yönetim; şirketlerin, risklerini azaltarak daha iyi yönetilmesine, finansman ve sermaye piyasalarında güvenilirliğinin ve saygınlığının yükseltilmesine ciddi katkı sağlar. Cafer Sadık Abalıoğlu Holding iştiraki olan Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi AŞ’nin köklü kurumsal kimliği, kurumsal yönetimdeki sürdürülebilir başarısının arkasındaki temel değeri oluşturmaktadır. Kurumsal yönetim endeksinde aldığımız notu yükseltmenin ve sürdürülebilir bir başarı haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vizyonumuz gereği yeni başarılar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Abalıoğlu, “Türkiye’de kurumsal yönetim derecelendirmesi konusunda yetkilendirilen şirketlerden biri olan Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri AŞ tarafından açıklanan revize notumuz, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Temmuz 2003 tarihinde yayınladığı ve daha sonra Şubat 2005 tarihinde revize ettiği, kurumsal yönetim ilkeleri baz alınarak oluşturulmuştur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı