REKLAMI GEÇ

DTO’DAN YEREL ÜRETİCİYE DESTEK

DTO’DAN YEREL ÜRETİCİYE DESTEK

Denizli Ticaret Odası öğrencilere yapacağı yardımı fırsat bilerek Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilerin giyecek ve ayakkabılarını bu yıl özellikle Denizli’de üretilen ürünlerden seçti.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2010 Perşembe, 18:56

Denizli Ticaret Odası, iştirakleri arasındaki Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) A.Ş.’nin uzun süren çalışmaları sonucunda gerçekleştirdiği Yeşilyuvalı Ayakkabıcılar Kümelenmesi’nin ürettiği ayakkabıları tercih etti. Böylece Denizli Ticaret Odası, öğrencilere destek olmasının yanı sıra yerel üretim ve kümelenmeyi başarılı şekilde ayağa kaldıran firmalara teşvik niteliğinde 500 çift ayakkabı alarak destek sağlamış oldu. Kışlık kıyafetler ile ayakkabılardan oluşan malzemeler, Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere Denizli’nin çeşitli okullarında görev yapan 30 okul müdürüne teslim edildi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, günümüzde küçük işletmelerin, küçük atölyelerin istihdam ve ekonomi açısından öneminin büyük olduğunu belirterek, “Bu küçük işletmelerin kırsal kesimde yeşermesi çok daha zor olmasına rağmen ilimizde Yeşilyuva, Buldan, Kızılcabölük, Serinhisar, Kızılca, Tavas gibi üretken ve ticarette güçlü merkezlerimiz bulunmaktadır. Yüzyıllarca bu yerleşim yerlerinde üretim yapıldı, ustalar yetişti, sermaye ve iş tecrübesi birikimi sağlanarak günümüze kadar gelindi. Bugün gururla izlediğimiz, iftihar ettiğimiz sanayimizin temelinde küçük işletmelerimiz ve oralarda yetişen insanlarımız vardır” dedi.

Giderek zorlaşan küresel rekabet koşulları karşısında küçük firmaların yok olması hem istihdam hem de ekonomik açısından sıkıntı meydana getireceğine işaret eden Başkan Özer, “Bunun yaşanmaması için yapacağımız iş ise yerel üretim ve kümelenme diye tabir ettiğimiz bir düzen içinde bu atölyelerimizin çalışmasıdır. Kümelenme içerisinde yer alan firmaların bu birlikteliği sayesinde, maliyetlerin düşürülmesinin mümkün olduğu gibi pazarlama ve ham madde tedariki gibi sorunlar da kolayca çözülecektir. Ayrıca sadece iç piyasa değil ihracatta da önemli bir noktaya gelebilirler.” diye konuştu. Denizli Ticaret Odası olarak kümelenme çalışmalarını tamamlayan Yeşilyuvalı ayakkabıcılara ilk sipariş veren kuruluş oldukları için mutlu olduklarını da ifade eden Özer, “Başından beri izlediğimiz ve desteklediğimiz bir çalışma olan Yeşilyuvalı ayakkabıcılar kümelenmesine ilk kez toplu bir şekilde sipariş vererek destek sağlayan kurum biz olduk. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi de iyi kalitedeki bu ürünler ile sevindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı