REKLAMI GEÇ

EKMEĞİME DOKUNMA!

EKMEĞİME DOKUNMA!

Son 6 ay içerisinde birbiri ardına gelen zamları protesto etmek isteyen PAÜ’lü bir grup öğrenci, Candoğan Parkı’nın önüne açtıkları stantta vatandaşlardan imza topladı. ‘Ekmeğime Dokunma!’ sloganıyla ekmeğe gelen zamlara karşı ‘Zamlara Karşı Platform’ adı altında bir araya gelen öğrenciler, bir yandan da bildiri dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 2 Haziran 2008 Pazartesi, 00:00

Son aylarda hükümetin birbiri ardına yaptığı zamlarla vatandaşı yoksulluğun eşiğine ittiğini öne sürerek harekete geçen bir grup PAÜ’lü öğrenci, Candoğan Parkı’nın önünde açtıkları stantta vatandaşlardan imza topladı. Temel besin maddelerinin bile lüks tüketim malları haline geldiğini iddia eden öğrenciler, son olarak da ekmekte yaşanan fiyat artışının geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

2007’nin Aralık ayında 2.8 YTL olan ayçiçeği yağının 6 YTL’ye çıktığını ve pirinç, mercimek, fasulye gibi bakliyatların da gelen yüzde 200’lük zamların ardından 5-6 YTL’ye çıktığını dile getiren öğrenciler, zamlara karşı kurdukları ‘Zamlara Karşı Platform’ ile vatandaşa uyarılarda bulundu. Öğrenciler, yayınladıkları bildiride şu ifadeleri kullandı:

“Fakirliğe, işsizliğe, yok sayılmaya, hastane kapılarındaki ölümlere sessiz kaldık, şimdi sıra ekmeğimizde. Hükümet, işsiz ve fakir kesimleri yok sayıyor. Ekmeğimize dokunmayın. Zamlar geri çekilsin.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı