REKLAMI GEÇ

“Evini Yenile Türkiye”

“Evini Yenile Türkiye”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Halk Bankası ile güçlerini bir araya getirerek, “Evini Yenile Türkiye” kampanyasını başlattı.

/ DENİZLİHABER / 14 Eylül 2009 Pazartesi, 17:38

Kampanyaya ilgili bilgi vermek amacıyla Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Halkbank Ege Bölge Müdürü Vehbi Yıldırım, DTO’da ortak basın toplantısı yaptı.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, kampanyanın amacının ekonomiyi canlandırmak olduğunu belirterek, “Kampanya ile ekonomiyi canlandırmayı, iç talebi yeniden harekete geçirmeyi, krizin psikolojik etkilerini bertaraf etmeyi amaçlıyoruz. Daha önce de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) önderliğinde ‘Kriz Varsa Çare de Var Kampanyası’ düzenlenmişti. Bu kez inşaat sektörüne hareket kazandırılması için ‘Evini Yenile Türkiye Kampanyası’ başlatıldı” dedi.

‘İnşaat sektörü canlandırılacak’
Özer “İnşaat sektörü ülkemizin en önemli lokomotif sektörlerinden biridir. Bu sektörün içinde bulunduğu durgunluğu aşması ve sektörü yeniden hareketlendirmek, diğer sektörler açısından da çok önemlidir. Çünkü bu sektör, bünyesinde birçok sektörü de dolaylı olarak etkilemektedir. Gayrisafi yurt içi hasılada yüzde 6.5 paya sahip, geçen yıl 23 milyar dolarla otomotivden sonra en fazla ihracat gelirini elde eden sektör, inşaat sektörümüzdür. Aynı yıl toplam ihracatın yüzde 17.2’sini de yine inşaat sektörü gerçekleştirmiştir. İstihdamın da ana sektörlerinden biri olan bu sektörümüz, küresel krizin de etkisiyle 2009’un ilk yarısında yüzde 18.9 oranında küçülmüştür. TOBB’un ‘Kriz Varsa Çare de Var Kampanyası’nın ardından başlatılan bu kampanya, ekonominin canlanması için son derece gerekliydi. ‘Evini Yenile Kampanyası’ ile talep oluşturularak, ekonomide hem sektör canlanacak hem de işsizlik azalacaktır” diye konuştu.

Kampanyanın Denizli ile birlikte dört ilde uygulandığını kaydeden Halkbank Ege Bölge Müdürü H. Vehbi Yıldırım, “1 Eylül’de başlayan kampanya, 30 Kasım’a kadar devam edecek. Kampanya kapsamında, 100 bin tüketiciye, Halkbank tarafından yüzde 0.33’ten başlayan faiz oranları ile kredi verilmesi ve yapı sektörüne 1 milyar liranın üzerinde iş hacmi yaratılması hedefleniyor. Yapı malzemeleri sektörünün tüm dernekleri, önde gelen inşaat firmalarının katıldığı ‘Evini Yenile Türkiye’ kampanyasıyla, tüketicilerin ev yenileme ihtiyaçları için cazip imkanlar yaratılması hedefleniyor. Kampanya ile ayrıca yapı malzemeleri sektöründe talebin canlandırılması, istihdamın artırılması, ülke ekonomisine katkı sağlanması da amaçlanıyor” dedi.

Yıldırım, “Bankamız kampanya kapsamında, 12 ay vadede yüzde 0.33, 13-24 ay vadede yüzde 0.80 ve 25-36 ay vadede yüzde 0.95 faiz oranları ile tüketicilere ev yenilemede kullanacakları, 2 bin liranın üzerindeki, yapı malzemeleri ve işçilik harcamaları için finansmanı, 2 ay geri ödemesiz olarak sağlayacak. Vatandaşlar isterlerse, bu kredinin masrafsız seçeneğinden de faydalanabilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı