REKLAMI GEÇ

FUARA MADE BY DENİZLİ DAMGASI

FUARA MADE BY DENİZLİ DAMGASI

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli olmadan bir İstanbul Ev Tekstili Fuarı düşünülemeyeceğini gösterdiklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2011 Salı, 13:27

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı açıklamada, 18-22 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 17. kez düzenlenen EVTEKS Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Evteks Fuarı’nda, DENİB olarak “Made by Denizli” sloganıyla “info stant” açtıklarını belirten Kocasert, şöyle devam etti: “Burada fuara katılan birliğimiz üyesi firmaların stant numaraları ve iletişim bilgilerinin yer aldığı katalog başta olmak üzere, broşür, CD ve katalogların ziyaretçilere dağıtımını yaparak, Denizli İhracatçılar Birliği ve misyonu hakkında bilgi verdik. Ayrıca, birliğimiz standında, Denizlili ziyaretçi ve basın mensuplarına da ev sahipliği görevlerini yerine getirmeye çalıştık. En önemli vurguyu bilinirliğini artırmaya çalıştığımız ‘Made by Denizli’ ibaresiyle yaptık. Denizli olmadan bir EVTEKS düşünülemeyeceğini gösterdik ”

VOLKAN ÜNLÜ İKİ ÖDÜL ALDI
EVTEKS Fuarı’nın Denizli ev tekstili ihracatçıları açısından bazı olumsuzluklara rağmen geçen yıla göre daha verimli geçtiğini, katılımcı firmaların büyük çoğunluğunun fuardan memnun ayrıldığını dile getiren DENİB Başkanı Süleyman Kocasert; “Denizli’den bu yıl fuara toplam 65 firma katılarak, ürünlerini sergileme ve müşterileriyle buluşma fırsatı buldu. Ev tekstili sektörünün çeşitli alanlarında faaliyet gösteren firmalar, Denizli’nin bu alanda hatırı sayılır bir üstünlüğe ve bilinirliğe sahip olduğunun altını bir kez daha çizdi. Birliğimiz standına gelen ziyaretçilerin ise ilgisi oldukça fazlaydı. Bu yıl ilk defa, uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilmek amacıyla, Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği (UTİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) iş birliği ile ‘1. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’ düzenlendi. Yarışmada, yatak, perde, banyo ve döşemelik kumaş olmak üzere 4 ayrı kategoride 20 genç tasarımcı ödüllendirildi. Bu ödül töreninde birliğimiz üyesi bir firmada tasarımcı olan Volkan Ünlü, iki ödülle Denizli’ye döndü ” dedi.

ÇİNLİLER PROTESTO ETTİ
Çinli 149 firma temsilcisinin kendilerine tahsis edilen standı beğenmediklerinden pankart açarak protesto eylemi yapmasının bile fuara gölge düşüremediğini, ilk gün 5 bin 600’ü yabancı 25 bin 600 ziyaretçinin fuarı gezmesinin ilgiyi ortaya koyduğunu vurgulayan Kocasert, yabancı ziyaretçilerin yüzde 14’ünün İran, yüzde 10’unun Rusya, yüzde 10’unun Irak, yüzde 9’unun Çin, yüzde 7’sinin Almanya, yüzde 7’sinin İtalya, yüzde 6’sının Yunanistan, yüzde 6’sının Suriye, yüzde 5’inin Ukrayna, yüzde 5’inin Suudi Arabistan, yüzde 5’inin Türk Cumhuriyetleri ve yüzde 16’sının diğer ülkelerden olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı