REKLAMI GEÇ

GEKA ile Halk Bankası’ndan işletmelere destek

GEKA ile Halk Bankası’ndan işletmelere destek

GEKA ile Halk Bankası arasında imzalanan protokolle, GEKA Mali Destek Programı’na başvuran ve projeleri için gerekli finansal kaynağı elde eden işletmeler, Halk Bankası’nın verdiği ‘Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi’nden yararlanabilecek.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2009 Perşembe, 18:00

Kuruluşunu tamamlama aşamasında olan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) harekete geçti. Denizli, Aydın ve Muğla illerine hizmet veren GEKA, ilk çalışmasını, Halk Bankası ile yaptı. GEKA ve Halk Bankası arasında, işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile GEKA Mali Destek Programı’na başvuran ve hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahipleri, Halk Bankası’nın Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi’nden kullanabilecek.

GEKA ile Halk Bankası arasındaki işbirliği protokolü, Anemon Otel’de imzalandı. İmza töreninde konuşan Vali Yavuz Erkmen, GEKA’nın, 2010 başından itibaren, personelin de tamamlanmasıyla birlikte proje çağrısına çıkabilecek duruma geleceğini belirterek, “Güney Ege Kalkınma Ajansı’na proje gönderen firmalara gerekli destek sağlanacak. Halk Bankası da ajansın sağladığı desteklerle, aynı şartlarda destek verecek. Halk Bankası bugüne kadar İzmir Kalkınma Ajansı ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile de aynı anlaşmayı yaptı. Kriz zamanında ek yük getirmeyip, zorlayıcı olmayan bankalar, bizim gözümüzde değerlidir. Bugüne kadar Halk Bankası’ndan gerekli desteği gördük” dedi. Vali Erkmen, Denizli’nin, GEKA’yı çok iyi kullanarak, bulunduğu yerden çok daha iyi konumlara gelebileceğini söyledi.

Halk Bankası Esnaf-KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Yunus Esmer, Denizli’deki esnaf, KOBİ ve odalar ile bugüne kadar iyi bir çalışma yürüttüklerini belirterek, yakında Denizli’ye yeni şubeler açıp, Denizlililere daha iyi hizmet vereceklerini söyledi. Esmer, “Biz, kamunun özel bankasıyız. Özel bankaların çevikliğinde hizmet veriyoruz. 2003’ten bu yana, kredilerimizde 56 kat artış var. Müşteri memnuniyeti açısından da çok iyi bir yerdeyiz. 2008’de başlayan krizde, ‘krizi seyredelim’ mantığında olmadık. Türkiye’nin bankası Halk Bankası krizde elini, gövdesini ortaya koydu. Moral ve motivasyona ihtiyacımız olduğu bugünlerde, başta TOBB olmak üzere 25 tane ticaret ve sanayi odası ile protokol imzaladık ve yüzde 12-13 faizle kredi verdik. Odaların 400 milyon TL’lik kredi desteğine biz de 1.5 katrilyon liralık destek koyarak firmaları destekledik. Bacası tüten, kapısı açık olan her firmayla sorunumuzu çözmeye çalıştık. Bugüne kadar, İzmir ve Çukurova Kalkınma Ajansları ile yaptığımız protokol çerçevesinde, 187 firma komisyonlardan onay aldı ve biz de onları kredilendirdik. Hedefimiz, 26 kalkınma ajansı ile protokol yapabilmek” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de Halk Bankası’nın, güneşli ve yağmurlu havalarda, insanların üstünden şemsiyesini çekmeyen bankalardan biri olduğunu belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi. Halk Bankası Denizli Bölge Koordinatörü Hüseyin Vehbi Yıldırım, hedeflerinin, kamu ve dış kaynaklı kredilerin kullandırılmasında, Denizli’nin birinci sırada yer almasını sağlamak olduğunu söyledi. Yıldırım, “Türkiye çapında, Halk Bankası düzeyinde, Denizli’ye her türlü kaynağı getirmeye çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, Halk Bankası Esnaf-KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Yunus Esmer, Halk Bankası Denizli Bölge Koordinatörü Hüseyin Vehbi Yıldırım ve Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir işbirliği protokolünü imzaladı.

İmzalanan protokolle birlikte, GEKA Mali Destek Programı’na başvuran ve projeleri için gerekli finansal kaynağı elde eden işletmeler, Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi kullanabilecek. İşletmelere, bu çerçevede, TL cinsinden 1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli yatırım kredisi ya da 6 ay ödemesiz 3 yıl vadeli işletme kredisi, YP cinsinden 2 yıl ödemesiz 7 yıl vadeli yatırım kredisi ya da 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli işletme kredisi desteği sunulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı