REKLAMI GEÇ

GEKA, yeni mali destek programını açıkladı: Teknolojiye ve gençlere destek

GEKA, yeni mali destek programını açıkladı: Teknolojiye ve gençlere destek

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2022 yılı mali destek programını ilan etti. Programda, teknolojisini geliştirecek imalatçılara toplam 20 milyon lira faizsiz kredi, 19-29 yaş arasındaki girişimcilere toplam 2 milyon lira hibe verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2022 Çarşamba, 11:27

Aydın Denizli ve Muğla’nın kalkınması için çalışmalar yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı, (GEKA) 2022 mali destek programını imalat sanayisindeki dijitalleşme ve genç girişimciliğin artırılmasına ayırdı.

SIFIR FAİZLİ DİJİTALLEŞME KREDİSİ VERİLECEK
GEKA’dan yapılan açıklamaya göre, bu üç şehirdeki makine, gıda, tekstil ve giyim sektöründe çalışan imalatçılara dijitalleşme kredisi verilecek. Sıfır faizle verilecek olan destek, ürün geliştirme süreçlerinin dijitalleştirilmesi, üretim, tedarik, kalite ve lojistik süreçlerinin dijital teknolojiler ile optimizasyonu, satış ve satış sonrası süreçlerin dijitalleştirilmesi öncelikli konular olarak belirlendi.
Bu kapsamdaki işletmelere en az 200 bin, en fazla 1 milyon lira kredi sağlanacak. 17 Şubat 2023’e kadar yapılacak başvurular iki aşamadan oluşacak ve internet üzerinden yapılacak

18-29 YAŞ ARASI GİRİŞİMCİLERE HİBE DESTEĞİ
GEKA’nın diğer desteği ise genç girişimcilere yönelik olacak. “Yenilikçi Genç Girişimcilik Destek” programı kapsamında, gençlere toplam 2 milyon TL geri ödemesiz destek sağlanacak.
Yeni ürün, yeni üretim teknik ve teknolojilerinin geliştirilmesi veya süreçlere entegre edilmesi, yeni hizmet deneyimleri ve çözümleri oluşturulması ile yenilikçi pazarlama yöntemlerinin geliştirilmesini sağlayacak projeler bu program kapsamında değerlendirmede öncelikli olacak.
En fazla 200 bin TL olan desteğe başvurular 10 Şubat 2023’e kadar devam edecek. Başvurular yine internet üzerinden yapılacak. Detaylı bilgiye geka.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı