REKLAMI GEÇ

GEKA, yerel ürünü yaşatma ve geliştirme isteyen kurumlara destek verecek

GEKA, yerel ürünü yaşatma ve geliştirme isteyen kurumlara destek verecek

Güney Ege Kalkınma Ajansı “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” kapsamında yerel ürünlerin gelişimine destek verecek. Resmi kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin başvurabileceği “Anadoludakiler” projesindeki en az destek miktarı 1 milyon lira. Proje ile yerel ürünler geliştirilip yaşatılabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2024 Perşembe, 11:01

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yerel ürünlerin yaşatılması ve daha geniş kitlelere yayılması için proje çağrısına çıktı. Özellikle belediyeler, yörelerinde yetişen ya da üretimi devam eden kültürel değerler için coğrafi işaret yarışına girdi. Şimdi, bu yarışın daha ileriye taşınması için fırsat doğdu.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2024 yılında ülke genelinde yürütülecek olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)- Anadoludakiler programının ilan edildiğini açıkladı.

Projeye kooperatifler, birlikler, belediyeler, kamu kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri başvurabilecek. Proje kapsamında alt destek limiti 1 milyon lira. Fakat projenin desteklenebilmesi için bazı kriterleri taşıması gerekiyor.

Projenin; yöreye özgü bir yerel değerin, ürünün ya da üretim biçimini yaşatması, saygılı üretim kriterlerini yerine getirmesi, geleneği yaşatırken ticaret hacmini artırması, kültürel mirasla teknolojiyi buluşturması, sosyal girişimciliğe uygun ve kalkınma odaklı turizm modelini içermesi gerekiyor.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, projelerin öncelikli olarak “İstihdam Edilebilirliği Artırmak, Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik, Sosyal İçerme ve Sosyal Sorumluluk” içermesi gerektiğini söyledi.

Detaylı bilgiye www.geka.gov.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı