REKLAMI GEÇ

GEKA’DAN 15 MİLYON DOLAR

GEKA’DAN 15 MİLYON DOLAR

Her yıl Mart ve Eylül ayları olmak üzere yılda iki kez DTO tarafından düzenlenen Ortak Komite Toplantısı’nın 2010 yılı Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya davet edilen Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, 2010 yılı için 15 milyon TL kaynakları olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Eylül 2010 Perşembe, 17:33

DTO Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Meclis Başkanı Mehmet Gökçe ve DTO Başkanvekili Hüseyin Memişoğlu da hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan DTO Başkanvekili Hüseyin Memişoğlu, ortak komite toplantılarında üyelerin karşılaştığı sorunlara çözüm yolu aradıklarını, çeşitli isteklerin de ilgili kişi ve kurumlara aktarıldığını söyledi. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, ajansın kuruluş amacı, organizasyon şekli, yönetim yapısı, sağladığı destekler, hibe projeler ve şu ana kadar gelinen durumlar hakkında bilgiler verdi.

GEKA’nın ülke genelindeki 26 ajanstan birisi olduğunu hatırlatan Aydıner, Kalkınma ajanslarının temel olarak, yerel aktörlerin ekonomiye daha çok katkı sağlamalarını, yerel kaynakları daha akılcı bir şekilde değerlendirmeleri ve bölgesel farklılıkların ortadan kaldırılması için kurulduğunu dile getirdi. Güney Ege Kalkınma Ajansı olarak Ocak ayında göreve başladıklarını belirten Aydıner, “Denizli’de EGS Park Fuar Alanı’nda bir yer edindik. 1 Haziran itibariyle de çalışmalara hızla başladık. İlk olarak bölge planı çalışmamızı başlattık ve şuanda tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki günlerde de Ankara’da devlet planlamayla toplantıya gideceğiz. Projeleri başlatmak için son aşamaları artık tamamlayacağız” dedi.

Aydın, Denizli ve Muğla’nın desteklenmesi gereken ekonomik faaliyetlerinin analizlerinin yapıldığını, hazırlanan bölgesel kalkınma planının Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) onay için gönderildiğini anlatan Aydıner, “Umut vaat eden, özgün ve yeni projesi olanları desteklemek istiyoruz. Sadece imalata yönelik özel kesim projeleri değil, kamu kurum ve kuruluşlarının projeleri de değerlendirmeye alınacak. Önemli olan projelerle ekonomik değer ve istihdam yaratarak bölge ekonomisine katkı sağlayabilmektir” diye konuştu.

2010 yılı için 15 milyon TL kaynaklarının olduğunu kaydeden Aydıner, “Hibe destek programına çağrı için 2010 yılı Ekim ayında çıkmayı planlıyoruz. Sadece imalata yönelik değil diğer kuruluşlarının da eksikliklerini giderecek çalışmalar yapılabileceğiz. Toplu iğneden uydu üretimine kadar olan tüm projelere destek vereceğiz. İlana çıktığımız andan itibaren başvuruların hızlı bir şekilde yapılmasını bekliyoruz” dedi. Kalkınma ajanslarının proje programlarını duyan simsarların işbaşında olduklarını, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini dile getiren Aydıner, sözlerine şöyle devam etti: “Garantili kalkınma ajansı projesi yapılır adı altında internette ilanlar verilmeye başlandı. Onlara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle Van’da bu olayı vurguna dönüştürdüklerini biliyoruz. Bizim bölgemizde de garantili proje yapılır diye dolaşan uyanıklar türemeye başladı. Hiç kimse bu kişilere itibar etmesin. Kimse proje uyanıklarına gitmesin” Aydıner’in, konuşmasının ardından toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı