REKLAMI GEÇ

“HER KÖYE BİR KOBİ” DENİZLİ’DE

“HER KÖYE BİR KOBİ” DENİZLİ’DE

“Her Köye Bir KOBİ” Projesi, Denizli’de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Yavuz Erkmen, Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) Denizli’de şubesinin olmasının önemine dikkati çekerek, bunun bir avantaj olduğunu dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2010 Çarşamba, 17:20

KGF A.Ş. Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, KGF A.Ş. Denizli Şube Müdürü Özdemir Babacan ve KGF A.Ş. Uzmanı Onur Cengiz tarafından, “Avrupa Birliği Rekabet Edebilirlik ve Yenilikçilik Programı” çerçevesinde Avrupa Yatırım Fonu’ndan “Her Köye Bir KOBİ” referanslı projenin tanıtımı yapıldı. Bir ülkede kredi kullanımını etkileyen faktörlerin başında milli gelir seviyesinin geldiğine işaret eden Kurnaz, şöyle konuştu: “Kişi başına düşen gelir önemli rol oynamaktadır. Gelir dağılımı, vergi sistemi, tasarruf alışkanlığı, enflasyon eğilimi, dışarıdan borçlanma yeteneği, bankacılık ve finans kurumlarının yapısı, bankacılık mevduatı ve o ülkenin teminat yaratma kapasitesi, özellikle de ekonominin teminat yaratma kapasitesi, kredi hacmini belirleyen faktörlerin başında gelmektedir. Bugün baktığımızda Türkiye’de kredilerin milli gelire oranı yüzde 40 seviyelerindedir. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kredilerin milli gelire oran yüzde 110’larda, yüzde 150’lerde hatta bir tüketim toplumu esprisiyle Amerika’da kredilerin milli gelire oranı iki katıdır. Yani yüzde 200’leri geçmiş durumdadır. Az gelişmiş ülkelerde, Doğu Bloku ülkelerde kredilerin milli gelire oranı yüzde 34’lerde, yüzde 32’lerdedir. Ülkelerin gelişmişlik seviyesi arttıkça, kredilerin kaldıraç etkisi kendini göstererek, milli gelire oranlarında da artma gözükmektedir. Bunun nedenlerinden bir tanesi pazar alışkanlıklarıdır.”

“HER KÖYE BİR KOBİ” PROJESİ
2013 yılına kadar devam edecek “Her köye bir KOBİ” projesinden Denizli’nin köylerinde bulunan KOBİ’lerin de yararlanmasını istediklerini belirten Genel Müdür Kurnaz, “Projeden sadece sanayi kuruluşları değil, tarım ve hayvancılıkla ilgilenenler, KOBİ kapsamında sayılan esnaf ve sanatkarlar, serbest meslek mensupları, tarımsal işletme ve çiftçi vasıflarını taşıyan gerçek veya tüzel kişi işletmeleri de faydalanabilir. Proje ile KOBİ’leri geliştirmek, yeni yatırımları desteklemek, kırsal kesimdeki girişimciliği artırmak, kırsal kesimdeki nüfusu yerinde tutmak, istihdamı artırmak istiyoruz” dedi.
Kurnaz, 112,5 milyon avro tutarındaki projeye KOBİ niteliğindeki her türlü iktisadi faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişilerin başvurabileceğini belirtti.
Sunumlar eşliğinde gerçekleştirilen tanıtımda, KGF’nin kuruluş amacı, KGF kefaletinden kimler yararlanabileceği, nasıl başvurulacağı ve başvurunun yapılma şekli, kredi limitleri, hangi tür kredilere kefalet verilebileceği ve KGF’nin riskin ne kadarını üstlendiği gibi konularda katılımcılara bilgi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı