REKLAMI GEÇ

Hindistan’ın zenginlerine Denizli’den ürün

Hindistan’ın zenginlerine Denizli’den ürün

Hindistan’dan gelen ithalatçı işadamları, Denizli’nin kaliteli tekstil ürünlerini, yüksek gelire sahip Hindistanlılara satacak.

/ DENİZLİHABER / 7 Ekim 2009 Çarşamba, 18:37

Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından Denizli’ye davet edilen 12 kişilik Hindistan alım heyeti, Denizli Ticaret Odası’nda ev tekstili üzerine faaliyet gösteren firmalarla ikili görüşmeler yaptı.

Mignesh Parekh önderliğindeki heyet, ilk olarak Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Necdet Özer, Asya ekonomilerine ihracat yapılması gerektiğine işaret ederek, “Denizli, ihracatçı yapısı ile Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkelerine ürün gönderiyor. Fakat dünyada yayılan ekonomik kriz, ihracatın belirli ülkelerle sınırlı kalmayıp, alternatif pazarlar bulmamız gerektiğini ortaya çıkardı. Bizim de yakından takip ettiğimiz Asya ekonomilerinde büyük gelişme var. Örneğin; ekonomide Çin, herkes tarafından bilinirken, Hindistan adeta sessiz büyüyor” dedi.

Özer, 1.2 milyarlık nüfusu ile dünyanın ikinci en büyük nüfuslu ülkesi olan Hindistan’ın toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan orta ve üst düzey gelir grubunun, kaliteli ürün tercih ettiğini ifade etti. Özer, “Türkiye nüfusunu iki misli kadar, kaliteli ürün tercih edecek kitleye sahip Hindistan’a, geçtiğimiz yıl bir gezi düzenlemiş ve bunun akabinde de 60 Hindistanlı’ya ilimizde ikili görüşmeler yaptırmıştık. İnşaat, gıda, tekstil ve mermer üzerine yapılan bu görüşmelerin halen devam ettiğini biliyoruz. Denizli Ticaret Odası olarak ilimize ve Türkiye’ye katma değer sağlamak bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Denizli ABİGEM tarafından Denizli’ye davet edilen Hindistanlı misafirlerin ev tekstili alımı yapmak üzere Denizli’ye geldiklerini de anlatan Özer, “Denizli’de tekstil üzerine faaliyet gösteren firmaların özellikleri doğrultusunda, Hindistanlı firmalarla eşleştirmeleri yapıldı. Denizlili firmalar, görüşmeler sırasında ürünlerini tanıtacaklar ve fiyatta fikir birliği olursa fabrika ziyaretleri olabilecek. İhracatın daraldığı, ekonomik krizin ciddi anlamda hissedildiği bugünlerde ikili görüşmeler, ihracat açısından önemli ve iyi olacaktır” diye konuştu. Özer, Hindistan’da da tekstil üretimi olmasına karşın, heyetin kaliteli ürünler almak ve kendi pazarlarında bu ürünleri satmak için Denizli’ye geldiklerini sözlerine ekledi.

Hindistan heyeti adına konuşan Mignesh Parekh ise İtalyan ürünleri yerine Türk tekstilini tercih edeceklerini, bunun için de firmalarla ikili görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Hindistan’da alım gücü yüksek sınıfa ürün sattıklarını ifade eden Parekh, “Kaliteli ürünleri satın alan yüksek gelire sahip olan 120 milyon müşterimize hizmet veriyoruz. Dünyada ev tekstili üretimi yapan ülke ve firmalar çok fazla. Ancak standardı yüksek ürün üreten firma sayısı az. Denizli’ye bu nedenle geldik. Bizim önceliğimiz kaliteli ürün. Burada yapacağımız görüşmelerden olumlu sonuç alacağımıza inanıyoruz” dedi.

Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin (ABİGEM) girişimiyle Hindistan’dan Denizli’ye gelen 12 ithalatçı işadamı, Denizli Ticaret Odası’nda hazırlanan ikili görüşme ortamında ev tekstilinde üretim yapan 18 firmayla 3 saat süren görüşmeler yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı