REKLAMI GEÇ

HONAZ’IN ÜNLÜ KİRAZI YÜZ GÜLDÜRDÜ

HONAZ’IN ÜNLÜ KİRAZI YÜZ GÜLDÜRDÜ

Dünyaca ünlü napolyon kirazı Honazlı üreticilerin yüzünü güldürdü. Bu yıl 15 bin ton kiraz üreten üreticiler kilosunu 6 TL’den satışa çıkardı. 10 bin tonu yurt dışına ihraç edilecek kirazların 5 bin tonuda yurt içine verilecek.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2011 Perşembe, 15:14

Honaz’ın dünyaca ünlü napolyon kirazı bu yıl üreticilerinin yüzünü güldürdü. Tadıyla dünya ülkelerinin tercihi olan napolyon kirazı, sapıylada ilaç sanayisine hizmet ediyor. Geçtiğimiz yıl
iyi bir gelir elde eden üreticiler, bu yılda bir rekora imza attı ve 15 bin ton kiraz üretti.

A900 kalitesiyle yurt dışına ihraç edilen kirazların bu yıl 10 bin tonu yurt dışına, 5 bin tonuda yurt içi piyasasına verilecek. Tat ve aromasıyla ünlü olan kirazın Türkiye’deki üretim merkezi ise Honaz. Bu yıl 6 TL’den satışa çıkartılan napolyon kirazı üreticilerin yüzünü güldürdü.

Üretimin hem Honaz’ı hemde üreticilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu; ”Honazımız hem doğal güzelliği hem de ekonomisiyle Denizli’nin en gözde ilçelerinden bir tanesi. Her yıl ürettiğimiz kirazlar yurt dışına ihrac ediliyor. Üreticilerimiz bu yılda bir rekora imza atarak 15 bin ton kiraz üretti. Honaz napolyon kirazı A900 kalitesiyle ilaç sanayisine de önemli katkı sağlıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı