REKLAMI GEÇ

İşadamından örnek davranış

İşadamından örnek davranış

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, kendisine ait bir dairenin tefrişatını yaparak, beş yıllığına çocuk evi olarak kullanılmak üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağışladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2010 Çarşamba, 18:08

Valilik makamında düzenlenen protokol törenine; Denizli Valisi Yavuz Erkmen, aynı zamanda bir işadamı olan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın katıldı. Vali Erkmen, çocuk evlerinin bu yıl 10’a çıkarılacağını belirterek, “Herkesin yakından tanıdığı ve takdir ettiği Halil Pekdemir arkadaşımız, kendi dairesini her türlü onarım ve döşemesini yaparak çocuk yuvası haline getirip, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edecek. Tüm Denizlililer adına teşekkür ediyoruz” dedi. Denizli’deki çocukların, yuvalardan, daha sosyal olmaları anlamında, bu evlere yerleştirilmesi için çabaladıklarını ifade eden Erkmen, “Dairesi olanların bize vermesini istiyoruz. Geçen yıl altı tane çocuk evi hazırlandı. 36 çocuğumuz, bir yıl boyunca bu evlerde kaldı. Eğitimlerinde çok büyük farklılaşma oldu. Sosyal olma anlamında hal ve hareketlerinde, çok büyük değişiklikler görüldü. Bu evleri önemsiyoruz ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün politikası doğrultusunda çoğaltılmasına çalışıyoruz” diye konuştu.

Pekdemir de daha önce açılan çocuk evlerini gezdiğini ve çok etkilendiğini belirterek, “Bu projenin, çocuklarımızın bundan sonraki eğitim ve yaşamlarında çok yararlı olacağını düşündüm. Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz ile konuyu paylaştığımda, nasıl yardım yapılabileceğini öğrendim. Hayırseverler olarak evi sözleşmeyle teslim ediyoruz. İhtiyaçlarının tamamını almak suretiyle, evi hazır hale getirdik” dedi.

Konuşmaların ardından Gülseren Çocuk Evi’nin protokolü, Vali Erkmen, Pekdemir ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Altın tarafından imzalandı. Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocukları ev ortamına alıştırarak hayata hazırlanmalarının amaçlandığı çocuk evleri, böylece 7 tane oldu. Evin tadilatı, tefrişatı ve eşyaları için 44 bin lira harcandı. Daha önce de 5’i devlet ve 1’i Kadın Gelişim ve Kültür Derneği’nin (KAGED) yardımıyla, çeşitli mahallelerde çocuk evleri açılmıştı. Buralarda görevli iki anne, çocukların ihtiyaçlarıyla ilgileniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı