REKLAMI GEÇ

İşadamları bilgilendirildi

İşadamları bilgilendirildi

DSO, DTB, BASİAD, DESİAD, DEGİAD ve VOB’un birlikte düzenlediği konferansta, işadamlarına, döviz kuru ve emtia fiyatları risklerinden VOB sözleşmeleriyle korunma yöntemleri anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2009 Cuma, 17:50

Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği, Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği, Denizli Genç İşadamları Derneği ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın birlikte düzenlediği konferans, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda verildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, aslen yönetim kurulu üyesi olduğu Erbakır Elektrolitik Bakır A.Ş.’nin işlediği metalin vadeli işlemlere tabi bir metal olduğunu belirtti. Keçeci, bunun yanı sıra yapılan işin bedeli ve satılan nemanın da yabancı para olduğunu ve bu sebeple firmanın hayatta kalmasının vadeli işlemlere bağlı olduğunu ifade etti. Denizli’nin 3 milyar dolar ihracat yaptığını ve karşılığında döviz aldığını söyleyen Keçeci, bu rakamın büyük çoğunluğunun peşin ihracat değil mutlaka vadeli işlem olduğunu ve bu sebeple her türlü rüzgara açık olduğunu belirtti. Keçeci, sanayicilerin riskten korunmak amacıyla vadeli işlem sözleşmelerini nasıl kullanabileceklerini öğrenmeleri gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez, ilk olarak vadeli işlemler borsasının ne zaman ve nasıl faaliyete geçtiğine değindi. Günümüzde ihracat yapan firmalardan bazılarının kur riskinden ötürü ciddi zararlar gördüğünü ifade eden Dönmez, firmaların artık kurda bir değişiklik olursa bilançolarının bu durumdan nasıl etkileneceğini bilmek istediklerini belirtti. Bir borsa olan VOB’un işlevi hakkında örneklerle bilgi veren Dönmez, özellikle döviz vadeli işlem sözleşmelerinin reel sektör şirketleri açısından kullanımının doğuracağı faydalar üzerinde durdu.

 

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Eğitim ve Tanıtım Müdürü Tolga Uysal, VOB’un nasıl işlediği, riskten korunma amacıyla vadeli işlem sözleşmelerinin ne şekilde kullanılabileceği ve ne yapılması gerektiği hakkında daha detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı