REKLAMI GEÇ

Kalkınmanın adı GEKA

Kalkınmanın adı GEKA

Kuruluşu tamamlanan Kalkınma Ajansı’nın ilk toplantısında ismi de belirlendi. Yatırımın bundan sonraki yeni adı Güney Ege Kalkınma Ajansı yani GEKA…

/ DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2009 Pazartesi, 19:23

Denizli, Aydın ve Muğla kentlerini kapsayan bölgesel kalkınma ajansının kuruluş işlemleri tamamlandı. Üç kentin yatırım planlamasını yapacak olan ajansın ilk yönetim kurulu toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen’in başkanlık yaptığı toplantıya, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Muğla Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Muğla Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakkı Dokuzlu katıldı.
Toplantı sonrasında Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Başkanı Denizli Valisi Yavuz Erkmen, toplantıda alınan kararlar hakkında açıklamada bulundu. Toplantıda bir dizi kararlar alındığını ve bunlardan birisinin de Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayan Bölgesel Kalkınma Ajansının isminin Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) olarak belirlenmesi olduğunu belirten Vali Erkmen, “Bilindiği gibi geçtiğimiz ay yayınlanan kararla Denizli, Aydın ve Muğla İllerini kapsayan kalkınma Ajansı kurulmuş oldu. Bizim bölge olarak kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Ajansla birlikte Türkiye’de 26 tane Ajans kuruluşu da tamamlanmış oldu. İlk yönetim kurulu toplantısı 15 gün içinde yapılır dendiği için biz bugün ilk toplantımızı gerçekleştirmiş olduk. Önümüzdeki 15 günlük süreç içerisinde de Kalkınma Kurulu’nun toplantısını gerçekleştireceğiz” dedi.

Denizli, Muğla ve Aydın illerinin bugüne kadar çok iyi ilişkiler içerisinde olduğunu ve pek çok sorunun da aynı olduğunu belirten Vali Erkmen, “ Kalkınma Ajansı, bugüne kadar güzel olan bu ilişkilerin çok daha sıkılaşmak suretiyle ileriye götürülmesi ve yeni bir takım projeler üretilmek suretiyle, bölgenin potansiyelinin ve projelerin bölgenin yararına harekete gerçekleştirilmesinde güzel bir araç olacaktır. Bu anlamda Sayın Valilerimiz, Sayın belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclisi Başkanlarımız ve Ticaret ve Sanayi odası Başkanlarımız olarak biz yönetim kurulunu teşkil ediyoruz. İlk yaptığımız bu yönetim kurulu toplantısında birliğimizin, beraberliğimizin ve Ajanstaki bundan sonraki yapacaklarımızın işbirliğinin burada güzel bir örneğini sergiledik. İnşallah çok kısa süre içerisinde kuruluş aşamamıza geçip somut olarak projelerle bölgemizin karşısına çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Üç İlin birbiri ile aynı değerde olduğunu belirten Vali Erkmen, “Yönetim Kurulu Üyeleri olarak hepimizin görevi de bu üç ilin sorunlarını beraberce ele alıp, sorunların çözümü konusunda gerek kamu olarak, gerek özel sektör olarak, gerekse diğer kesimlerin herkesin gücünü birleştirmek suretiyle, projeleri uygulamak ve dolayısıyla bölgemizin kalkınmasına yardımcı olmaktır. Biz bütün vatandaşlarımızın ajansımıza birlik bütünlük içinde bakmasını, bizimde kendilerine bu birlik beraberlik içinde hizmet üreteceğimizden ve yanlarında olacağımızdan endişe etmemelerini, bize verilmiş olan kaynakların bu üç il için de en iyi şekilde kullandıracağımızdan, projeleri hazırlayıp hayata geçirme konusunda aynı şevkle çalışacağımızdan herkesin emin olmasını istiyoruz” dedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı
Bölgesel Kalkınma Ajansının isminin belirlenmesi konusuna da değinen Vali Erkmen, “Biz Denizli Muğla ve Aydın illerini kapsayan Kalkınma Ajansıyız. Ama daha kısaltılmış, akılda kalıcı bir isim olarak Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) olarak adlandırılmasının uygun olacağını karara bağladık” dedi. GEKA’nın başkanlığının dönüşümlü olarak Denizli, Aydın ve Muğla Valileri tarafından yapılacağını belirten Vali Erkmen, bu şekilde başkanlığın adalete dayalı bir sistemle yürütüleceğini söyledi.
GEKA’nın geçici hizmet binasının Tekstil İhracatçıları Birliği binasının Ajansa ayrılan katında olacağını ifade eden Vali Erkmen, diğer üç ilde de destek ofisleri açılacağını yatırımcıların bu illerdeki ofislerle irtibata geçerek işlemlerini bu illerde yaptırabileceklerinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı