REKLAMI GEÇ

KEÇECİ SANAYİCİNİN DİLİ OLACAK

KEÇECİ SANAYİCİNİN DİLİ OLACAK

Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılacak olan 6. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, TOBB Sanayi Odaları Konseyi adına söz alacak. Keçeci, 10 dakikalık sürede, sanayicinin sorunlarını aktaran bir konuşma yapacak.

/ DENİZLİHABER / 27 Ekim 2010 Çarşamba, 17:06

6. Ticaret ve Sanayi Şurası, 2 Kasım 2010’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Şuraya hazırlık için toplanan, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Sanayi Odaları Konseyi, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’yi, konsey sözcüsü seçti. Şurada, TOBB Sanayi Odaları Konseyi adına konuşma yapması kararlaştırılan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “2 Kasım’da, Başbakan Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle, 6. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda bir araya geleceğiz. Toplantıda, sanayinin sorunlarını dile getireceğim” dedi.

10 dakikada sanayinin
sorunlarını anlatacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılacak sunumda, TOBB Sanayi Odaları Konseyi adına söz alacak olan DSO Başkanı Keçeci, sanayinin sorunlarını 10 dakikalık sürede aktarmaya çalışacak. 2 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan toplantıda, Keçeci öncelikle yaşayan şirketlerin desteklenmesini isteyecek.

Yaşayan şirketlere de teşvik isteyecek
Başbakan Erdoğan’a yapacağı sunumla ilgili hazırlıklarını sürdüren Keçeci, “Yeni açılacak şirketlerden çok, yaşayan şirketlerimizin varlığı daha önemli. Tüm teşviklerin, yeni kurulacak şirketlere verilmesi yerine yaşayan şirketlere de verilmesini isteyeceğim. Yaşayan şirketlere, kapasitelerini artırmaları ve daha çok ihracat yapabilmeleri için teşvik verilmesini ve bunun için de istihdamın üzerindeki yüklerin hafifletilmesini isteyeceğim” dedi.

Kur, istihdamın üzerindeki yükler ve zorunluluklar
Zorunlu istihdamın kaldırılmasını da isteyeceğini belirten Keçeci, “Doktor, avukat, elektrik mühendisi çalıştırmak gibi zorunluluklarımızdan kurtulmak istiyoruz. Kıdem tazminatını özellikle gündeme getirerek, bu sorunun işsizlik sigortası için toplanan kaynaktan çözülmesi gerektiğine ilişkin düşüncemizi dile getireceğiz. Kur politikalarıyla ilgili mağduriyetin önlenmesini isteyeceğiz” dedi.

Enerji maliyetleri bitmeyen sorun
Enerji maliyetlerinde, rekabet edilebilir fiyatların oluşturulmasını istediklerini söyleyen Keçeci, “Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri, elektrik ücretlerinin gece tarifesinden tarifelendirilmesini istiyoruz. Kayıt dışı ekonominin önlenmesi ile ilgili tedbirlerin alınmasını isteyeceğiz. Türk Ticaret Kanunu’nun ve Borçlar Kanunu’nun biran önce yasalaşmasını isteyeceğiz. Ulusal bir pamuk politikasının, Türkiye’de üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğunu anlatacağız. Özellikle kamuda, yerli malı kullanılmasının teşvik edilmesi ve kamu ihalelerinde yerli malı satın almalarının tercih edilmesini isteyeceğiz” diye konuştu. Keçeci, kalkınma ajanslarının da yeniden düzenlenmesini, ajans yapısındaki eksiklik ve aksaklıkların giderilmesini isteyeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı