REKLAMI GEÇ

KOCASERT “EN KALİTELİSİ DENİZLİ’DE”

KOCASERT “EN KALİTELİSİ DENİZLİ’DE”

Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı açıklamada, dünyanın en kaliteli havlu ve bornozlarının Denizli’de üretildiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2011 Salı, 16:35

Hamam kültürünün vazgeçilmez ürünlerinden biri olan peştamalı özel tasarımlarla bornoz haline getiren tekstilciler, ürettikleri peştamal bornozları, Maldivler’deki “Fishmen Island”, Rio de Janeiro’daki Copacabana ve Barbados’taki Botton Bay sahillerine ihraç ediyor. Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı açıklamada, dünyanın en kaliteli havlu ve bornozlarının Denizli’de üretildiğini söyledi. Türkiye’de dokunan, tasarlanan havlu ve bornozların dünyada adından söz ettiren ürünler olduğunu ifade eden Kocasert, “Bu yıl eskiye doğru bir dönüş yaşanıyor. Peştamal ve peştamaldan yapılan bornozlar çok popüler hale geldi. Peştamal Türk hamam kültürünün vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi. Nasıl dünyanın önemli SPA’larında Türk hamamı konsepti sürüyorsa Türk peştamalı da var. Hamamlarda bugüne kadar daha çok havlu ve bornoz kullanılıyordu. Şimdi peştamal ve peştamaldan yapılma ürünler kullanılıyor” dedi.

Denizli’nin dokumalarıyla ünlü Buldan ilçesinde üretilen ürünlerin büyük bir kısmının ihraç edildiğini bildiren Kocasert, “Kara tezgah ürünleri gittikçe popüler hale gelmeye başladı. Başta Amerika olmak üzere Fransa’ya, İspanya’ya, İtalya’ya dünyanın önemli merkezlerine peştamaldan yapılma bornozlar gönderiliyor. Popüler olmasının nedenlerinden biri de bu ürünlerin havlu ve bornoza göre hafif olması, daha kullanışlı olması. Hızlı su emiyor ve üzerinizde ağırlığınızı hissetmiyorsunuz. Ben bu trendin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Peştamaldan üretilen ürünlerde hem iç, hem de dış piyasada ciddi bir canlanma yaşadıklarını belirten Kocasert, “Ünlü birçok firma kendi etiketleriyle peştamal bornoz yaptırıyor. Kapüşonlu, kısa etek şeklinde tasarlanan peştamal bornoz ihracatında yüzde 25’lik artış yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı