REKLAMI GEÇ

ÖZER “Heimtextil, Denizli için verimliydi”

ÖZER “Heimtextil, Denizli için verimliydi”

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtextil Fuarı’nda ikili görüşmeler ve sipariş alımlarındaki artış, Denizli’yi 2010 yılı için umutlandırdı. DTO Başkanı Necdet Özer “Fuar bu yıl hem ikili görüşmeler hem de siparişler noktasında fuar çok verimli geçti” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2010 Cumartesi, 17:15

13-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Heimtextil Fuarı’na, bu yıl Türkiye’den 147, Denizli’den ise 35 firma katıldı. Firmaları, Denizli protokol üyeleri de yalnız bırakmadı.

Fuar değerlendirmesi yapan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli’den geçen yıl 43 firmanın katıldığı fuara bu yıl 35 firmanın katıldığını ifade ederek, “Geçen yıl kriz nedeniyle Heimtextil Fuarı da verimsizdi ve siparişler dip noktadaydı. Dolayısıyla fuardan moraller bozuk dönülmüştür. Bu yıl da aynı olumsuzlukla karşılaşacağını düşünen 8 firmamız fuara katılmadı. Tabi herkesin bildiği gibi fuar maliyetli bir organizasyondur. Korkulanın aksine bu yıl hem ikili görüşmeler hem de siparişler noktasında fuar çok verimli geçti” dedi.

Fuar boyunca firmaların hazırladıkları ürünlerini müşterilerine tanıttığını ifade eden Başkan Özer, “Denizli protokolü olarak bizde fuar boyunca firmalarımızı yalnız bırakmadık. Onlarla birlikte stantlarda gezdik, tanıtım yaptık. Fuarın faydalarını önümüzdeki aylarda daha net göreceğiz. Ancak verimli bir fuar oldu, diyebiliriz.” diye konuştu.

Frankfurt’ ta Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte katılımcı firmaların yetkilileri ile toplantıda bir araya geldiklerini de anlatan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü “Bakan Çağlayan, ile yapılan toplantıda Denizli Platformu adına ben de söz aldım. KDV alacaklarının devletle olan borçlarımızla mahsup edilmesi konusunda adım beklediğimizi, kadınların özür günlerinde izin alma süreleriyle ilgili bir kanunun çıkması durumunda, kadın istihdamının baltalanacağını, bunun da Denizli tekstiline bir darbe olabileceğini söyledik. 5084 sayılı Teşvik Yasası ve Denizli’ye olumsuzluklarını anlattık. Enerji ve diğer girdi maliyetlerindeki yüksekliğin rekabet gücümüzü azalttığını bir kez daha vurguladık. Bu toplantıda Bakan Çağlayan önerilerimizle ilgili notlarını aldı, önümüzdeki günlerde bunların sonuçlarını göreceğiz. Fuarın ve toplantının ilimize olumlu yansımalarını en kısa sürede alacağız, diye düşünüyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı